Buna ziua,
Daca o societate comerciala imprumuta o alta societate (acestea nefiind afiliate), exista o suma limita ? Imprumutul se acorda cu dobanda, sau fara?
Detin un teren de 16.ooo mp, iar prin mijlocul lui trece o linie de medie tensiune, fapt ce imi afecteaza valoarea si posibilitatea de utilizare in vederea constructiilor. Am solicitat de la Electrica mutarea pe teren al statului sau acordarea de compensatii, iar raspunsul lor a fost mutarea e dificila si se face pe cheltuiala solicitantului, iar despre compensatii nici o sansa, conform legii 123/2012. Ce pot face in aceasta situatie, si cat de legal este raspunsul lor?
In 2012 o societate comerciala intra in insolventa. I se vand din bunuri, si au mai ramas agatate cateva ce valoreaza 3000 RON. Cati ani trebuie sa mai asteptam , ca o data cu vanzarea acestora, sa se declare falimentul si sa putem si noi sa ne deducem TVA si impozitul aferent ? Lichidatorul spune ca nu poate cobori valoarea acestora, bunuri ce reprezinta niste fiare vechi- o centrala, niste calorifere,etc.
Ei spun ca solicitarea este incompatibila cu reglementarile prevazute in P.U.G. aprobat prin HCL 235/2009. Destinatia actuala a terenului este zona unitati industriale si depozite.
Am depus o documentatie la Primarie , prin care am solicitat obtinerea Certificatului de Urbanism necesar avizelor pentru amenajarea unui spatiu comercial, schimbare destinatie din constructie industriala in spatiu comercial.. Raspunsul de la Primarie a fost negativ, spunand ca solicitarea este incompatibila cu reglementarile prevazute in P.U.G. Eu nu schimb nimic din constructie, cu exceptia unei usi ce va aparea in plus pe un lateral al constructiei, usa inglobata in zidul respectiv. Ce pot face sa obtin Certificatul respectiv ? Hala industriala este inconjurata pe doua laturi de blocuri. Practic , destinatia ei actuala este improprie, dar asa a ramas de cand lumea.