Bună ziua. Vă rog să mă ajutați cu 2 spete . Instituție publică:
1 bărbat, 61 ani și 7 luni ne a comunicat ca a primit decizie de pensie Pt limita de vârstă cu reducerea vârstei ( având grupe de muncă) . Cu ce dată încetăm contractul? ( cu data prezentării la serviciu a deciziei, nu?) eu știu ca nu mai are dreptul de prelungire a contractului. Concediul de odihna restant se plătește?
2 femeie, împlinește condițiile de pensionare anul viitor în februarie. Dorește să rămână în continuare în activitate. Există această posibilitate sau încetează contractul de drept anul viitor?
Mulțumesc anticipat! Numai bine!
Buna ziua. O doamna in varsta de 58 ani, pensionata anticipat din viata civila poate sa isi depuna dosarul pentru obtinerea pensiei militare de urmas? Sau doar cei care au pensie pt limita de varsta pot beneficia de pensie militara de urmas? Sotul doamnei a fost cadru militar. Multumiri!
Buna ziua. Am rugamintea de a mi da un sfat la urm problema. Intr o institutie bugetara in carnetul de munca incepand cu data de 01.01.2010 s a facut o înscriere de " reincadrat conform Legii cadru 330/2009". Din păcate s a trecut functia dar s a uitat trecerea salariului . Omul trebuie sa se pensioneze anul viitor...cum se poate face "corectura" avand in vedere ca s au scanat carnetele de munca? Se elibereaza o adeverința de la 01.01.2010 la 01.01.2011? Conteaza si declarațiile depuse? Ce anume va trebui atasat la dosarul de pensionare? Multumiri si respecte!