elis a scris:
Eu cred ca statul roman are obligatia sa-si motiveze decizia in cazul refuzului de acordare a vizei
Sunt si eu curios elis, de ce sustii ca Oficiul pentru Imigrari ar fi obligat sa-si motiveze deciziile fata de persoanele care solicita viza, sau, si mai ilogic, fata de persoanele care trimit invitatiile?
Pentru vize SUA, Rusia, dau ambasadele vreo motivatie in cazul in care resping viza?
Intrarea pe teritoriul tarii nu este o chestiune impusa de lege, ci puterea de a decide cine si cand are voie a fost delegata Oficului pentru Imigrari, mai ales in privinta statelor oarecum in curs de civilizare, pentru care este necesara procedura invitatiei.
Parca poate obliga cineva un stat sa motiveze de ce nu vrea sa -i permita lui X sa-i calce granitele..mai ales cand si asta poate constiui secret de stat, sau este informatie cu regim specific, care daca ar fi divulgata ar desconspira anumite interese...sa avem in vedere si faptul ca cineva trebuie sa vegheze asupra terorismului si imigrantilor cu ganduri neprietenoase..
Hai sa mai si gandim inainte sa dam mesaje de dragul ratingului!