avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan Marcu

Activitate Bogdan Marcu

Faceti plangere la prim-procuror. Va fi inregistrata si trimisa la politie pentru cercetari.
Apoi, puneti cartela telefonica a tatalui dvs pe un telefon mobil cu functie de inregistrare a convorbirii. Sunt telefoane ieftine totusi. Inregistrati mai multe convorbiri, descarcati-le pe un calculator si pe un stick de memorie. Mergeti cu convorbrile inregistrate la politie. Notati numerele de pe care ati fost sunata dvs sau membrii familiei. Asa cum ati descris avem infractiuni de amenintare, nu santaj, si fals in inscrisuri. Daca parchetul va da solutie de netrimitere in judecata faceti plangere la prim-procuror. Daca acesta va mentine solutia procurorului de caz, introduceti plangere contra actelor procurorului la instanta de fond, adica la judecator prin care cereti anularea solutiei de netrimitere in judecata. Nu va lasati descurajata ! Succes !

[Editat de admin: Atentie la aprecieri.]
Parintii mei sunt proprietarii unui fond aservit constituit printr-un contract de vanzare cumparare de teren. Proprietarul fondului dominant are acces la drum si prin alt loc dar a conditionat perfectarea vanzarii unui teren de instituirea unei servituti in folosul sau. Oricum, acest beneficiar al servitutii nu inchide portile dupa folosirea caii de acces pe proprietatea parintilor mei, facandu-ne pe noi sa traversam orasul ca sa ne inchidem portile proprietatii noastre, porti deschise de acest beneficiar al servitutii. pot cere instantei ridicare servitutii ca fiind prea impovaratoare ?
Răspuns la discuția furt din magazin
Dar numai piesa pt care ati fost prins si deferit politiei. Nu si restul pieselor. Sanctiunea se individualizeaza si in functie de cuantumul total al pagubei. Interesul pagubitului e sa transfere in sarcina dvs toata paguba. Asa ca pt restul pieselor nu va asumati raspunderea. Mai mult trebuie sa declarati ca regretati fapta si ca nu va sta in fire sa savarsiti asemenea fapte. Succes.
Răspuns la discuția furt din magazin
Patronul sau administratorul magazinului trebuie sa dovedeasca faptul ca dvs a ti sustras piesele lipsa. Daca el nu poate atunci revine sarcina politiei care are aceasta obligatie legala. Obligatia se refera la strangerea probelor si descoperirea adevarului. La nimic altceva.
Răspuns la discuția furt din magazin
Daca vrea despagubiri atunci sa aduca probe concludente. Faptul ca o persoana s-a aflat in locul producerii unei infractiuni nu conduce automat la concluzia ca acea persoana a savarsit fapta prevazuta de legea penala. Organul de cercetare penala este obligat de lege ( Codul de Procedura Penala ) sa stranga probe atat in favoarea cat si in defavoarea invinuitului / inculpatului, in masura in care acestea exista. Orice vei declara poate fi folosit si impotriva ta la proces. Nu te lasa manipulat.
Răspuns la discuția furt din magazin
Stimate domn, nu trebuie sa platiti nimic deocamdata deoarece prejudiciul a fost recuperat in momentul in care piesa a fost gasita in posesia dvs. Numai in cazul in care, din cercetari, se va demonstra ca intre dumneavoastra si si disparitia restului de piese din magazin exista vreo legatura de cauzalitate, atunci si numai atunci se poate vorbi despre existenta unor indicii temeinice care ar fundamenta luarea unei masuri administrative, de catre procuror ori a unei sanctiuni penale , de catre instanta. Din ce ati prezentat dvs, exista posibilitatea sa fiti sanctionat cu o amenda administrativa.