avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Desfiintare servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Desfiintare servitute

Parintii mei sunt proprietarii unui fond aservit constituit printr-un contract de vanzare cumparare de teren. Proprietarul fondului dominant are acces la drum si prin alt loc dar a conditionat perfectarea vanzarii unui teren de instituirea unei servituti in folosul sau. Oricum, acest beneficiar al servitutii nu inchide portile dupa folosirea caii de acces pe proprietatea parintilor mei, facandu-ne pe noi sa traversam orasul ca sa ne inchidem portile proprietatii noastre, porti deschise de acest beneficiar al servitutii. pot cere instantei ridicare servitutii ca fiind prea impovaratoare ?
In principiu puteti solicita prin instanta obligarea respectarii unor conditii de convietuire. Daca instanta considera ca este pertinenta solicitarea dvs. si aveti probe concludente care va perecliteaza siguranta proprietatii posibil sa admita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere si bariera daniel_vasile daniel_vasile Buna ziua, Am cumparat un imobil cu servitute de trecere pe un teren.Acum proprietarul terenului vrea sa puna o bariera pe drum cu acces cu cartela platita ... (vezi toată discuția)
Este obligatia vanzatorului ? mariusrous mariusrous Buna ziua , am facut de curand un precontract la notariat pt o parcela de 600m/2 , acum cand mai aveam putin si semnam actele de vanzare-cumparare notarita ... (vezi toată discuția)
Pot muta traseul unui drum de servitute? gikbendix gikbendix Am un teren (fanat) ce este traversat pe diagonala fix pe mijloc de un drum de servitute pietruit , Intrebarea mea este daca pot sa il mut in asa fel cat sa ... (vezi toată discuția)