avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot muta traseul unui drum de servitute?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot muta traseul unui drum de servitute?

Am un teren (fanat) ce este traversat pe diagonala fix pe mijloc de un drum de servitute pietruit , Intrebarea mea este daca pot sa il mut in asa fel cat sa pot folosi terenul mai bine, eventual cat mai aproape de una din limitele de proprietate.
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2021
gikbendix, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:22, 20 Martie 2021
art. 767 Cod civil, :
Schimbarea locului de exercitare a servituții
(1) Proprietarul fondului aservit este obligat să se abțină de la orice act care limitează ori împiedică exercițiul servituții. Astfel, el nu va putea schimba starea locurilor ori strămuta exercitarea servituții în alt loc.
(2) Dacă are un interes serios și legitim, proprietarul fondului aservit va putea schimba locul prin care se exercită servitutea în măsura în care exercitarea servituții rămâne la fel de comodă pentru proprietarul fondului dominant.
pe romaneste, puteti doar cu acordul utilizatorului, dat in fata notarului si apoi intabulat. sau in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de servitute se poate limita in timp? Paule46 Paule46 Buna ziua, In urma cu ceva timp am cumparat un apartament intr-un complex rezidential nou, situat la o distanta considerabila de partea populata a orasului. ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere CARMENSANDRU CARMENSANDRU Am cumparat o casa si am prin curtea vecinilor servitute de trecere ( curtea mea este 30 m mai in spate). In fata casei am 1.90 m, pana la granita cu vecinul, ... (vezi toată discuția)
Am cumparat recent o parcele de teren si mi-a fost transmis si ... Laurentiu1. Laurentiu1. Am cumparat recend o parcele de teren si mi-a fost transmis si dreptul de servitute asupra imobilului cu dumarul cadastral.... inscris in cartea funciara ...cu ... (vezi toată discuția)