avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1419 soluții astăzi
Forum Activitate Hmm323

Activitate Hmm323

Pe scrurt. Angajat al unei firme cu acte in regula insa firma nu a avut conform spuselor procurorilor activitate anul acesta si nu a depus nici un bilant. Eu eram angajat pe minimul pe economie si m am dus sa mi scot 2 credite. De aproximativ o luna. M am trezit cu 2 acuzatii de fals uz de fals fals in inscrisuri sub semnatura privata si inselaciune contra celor 2 institutii bancare.
Revisal cu data angajarii si din care reiese ca sunt in continuare angajat
Adeverintele completate de catre contabila firmei legal cu sume si perioade exacte si reale ale angajarii mele.
Declaratie a patroanei ca eram angajat legal.
Intradevar nu am prestat munca decat de informare pana acum. Firma avand ca obiect de activitate studii sociale.
Ei acuza faptul ca firma nu a depus nici un bilant si ca a depus statele mele de plata la anaf care ar fi fictive.si Ca eu n am lucrat niciodata neavand activitate in firma.
Buna stiu ca legea spune ca acele sali de jocuri care folosesc la baza acceptoare nu sunt obligate sa inmaneze bon fiscal.
In masura in care un casino are o masa de ruleta iar jocul se desfasoara astfel: dai banii angajatului cazinoului el introduce puncte de joc cu cheia in aparat. Ai dreptul sa ceri bon fiscal avand in vedere ca banii nu au intrat prin acceptor ci i ai inmanat unei persoane sa iti introduca cu cheia acei bani?
Daca raspunsul este da,avand in vedere legea care spune ca poti pastra bunul achizitionat fara sa l mai platesti in acest caz ,,bunul" sunt banii...poti cere suma de bani care ai dat o cazinoului?
Va multumesc.
Am fost casatoriti 12 ani si am divortat la notar de comun acord avem o fetita care a ramas la ea.
Am luat o casa pe timpul casatoriei cu credit insa pe numele tatalui meu deoarece noi nu era eligibili la banca.
Casa este aproape achitata. Lucrurile recurgeau ceva gen: tatalui meu i se retinea direct din pensie in jur de 2000 de lei iar eu ii duceam cei 2000 de lei cand primeam salariul. Deci nu noi suntem propietarii bunului.
Poate ea sa ceara la partaj parte din casa?

Eu intreb. Daca sunt condamnat la o noua pedeapsa in care intra restul de pedeapsa din anterioara pedeapsa . Deci vechea condamnare isi are termen in noua prin retinerea recidivei. Nu se scad din totalul pedepsei noi restul zilelor cat am executat adica 3 ani in 3 ani logic primeam in jur de 240 de zile prin recurs compensatoriu.

on-law a scris:

Nu. Instanta va respinge ca inadmisibila aceasta contestatie la executare, pe motiv ca se aplica doar celor care executa efectiv.

Pe scurt. Condamnat 4 . 6 ani in 2013 luna 10. Liberat conditionat in luna 10 2016. Dupa asta a intrat decizia recursului compensatoriu cu efecte de prin 2012. In cazul in care in termenul de liberare conditionata savarsesc o noua infractiune desigur retinandu se recidiva... cele 6 zile le mai primesc pentru ceea ce am executat din 2013-2016?
Va multumesc.