avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am luat o casă prin credit în timpul căsătoriei, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am luat o casă prin credit în timpul căsătoriei, însă pe numele tatălui meu deoarece noi nu eram eligibili la bancă și îi plăteam lui, lunar, rata. Poate soția să ceară, la partaj, o cotă din casă?

Am fost casatoriti 12 ani si am divortat la notar de comun acord avem o fetita care a ramas la ea.
Am luat o casa pe timpul casatoriei cu credit insa pe numele tatalui meu deoarece noi nu era eligibili la banca.
Casa este aproape achitata. Lucrurile recurgeau ceva gen: tatalui meu i se retinea direct din pensie in jur de 2000 de lei iar eu ii duceam cei 2000 de lei cand primeam salariul. Deci nu noi suntem propietarii bunului.
Poate ea sa ceara la partaj parte din casa?

Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:20, 19 Noiembrie 2018
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
De cerut, poate să ceară, dar legal, nu-i revine nimic din acea casă, fiindcă nu e bunul familiei, ci al tatălui.Moral, i-ar reveni 50%, dar legal...
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este proprietar sotia, bunul imobil dobandit nu poate face obiectul partajului.

In schimb, pentru sumele de bani investite la plata pretului, sotia dumneavoastra are un drept de creanta, supus termenului general de prescriptie , cel de 3 ani.

Aportul financiar avut la plata ratelor bancare poate fi probat prin inscrisuri, martori interogatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietati ionita-victorita ionita-victorita Buna ziua,am o intrebare va rog. In 1974 un barbat contracteaza un apartament proprietate personala cu plata in rate. in 1979 se casatoreste si sunt impreuna ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar iulian2253 iulian2253 Se poate ajunge la executare silita a unui imobil in valoare de 10.000 euro cumparat de ambii soti in 2012, si pentru care s-a facut partajul voluntar , sotul ... (vezi toată discuția)
Am investit o sumă dată de părinți într-o casă a soțului dinainte de căsătorie. pot recupera banii în caz de divorț? Luluuu Luluuu Parintii meu au vandut un apartament pt a renova o casa a sotului meu. Casa este pe numele lui dinainte de a ne casatorii. Vreau sa stiu daca investitia facuta ... (vezi toată discuția)