Se poate ajunge la executare silita a unui imobil in valoare de 10.000 euro cumparat de ambii soti in 2012, si pentru care s-a facut partajul voluntar , sotul devenind unicul propietar, in conditiile in care sotia are un credit de nevoi personale ( 9000 lei ) neachitat din 2007 la care s-au platit ratele pana in 2009 ?
Casa a fost cumparata dintr-un credit al tatalui sotului.
Da, sigur ca da. Daca vor reusi sa demonstreze ca acest partaj a fost facut doar pentru a scoate imobilul din patrimoniul sotiei, sepoate desfiinta actul de partaj si executa silit imobilul.
Daca banca stie de imobil, ii va fi destul de usor sa desfiinteze un astfel de act de partaj, facut evident doar in intentia de a frauda creditorul.
N-ar avea motiv sa ceara revocarea actului de partaj.. in ce fel sa ceara sa partajeze cat au impartit in cote egale si sotul a platit sulta pt partea sotiei ? Pt cota ei, sotia a primit o sulta, creditorul putea sa se miste mai repede si sa ceara el partajul, sa fi incasat el parte din acea sulta. Imobilul a fost achizitionat in 2012, a stat in pasivitate din 2009 pana in 2012 cand ar fi putut sa afle de imobil si sa se indrepte impotriva lui. Intre timp, oamenii au divortat, firesc urmeaza partajul, nu vad de ce sa se considere in dauna creditorului.
Apoi, nu stim daca acea creanta a depasit 10 mii sau nu, daca s-a implinit termenul de prescriptie sau nu.
De acord, daca ar exista o dovada privind plata sultei, de ex un transfer bancar. Daca s-a dat declaratie, eventual in aceeasi zi cu incheierea actului de partaj, ca s-a incasat sulta, tare mi-e ca frauda e evidenta.