Care ar putea fi motivul pentru care parchetul a făcut apel? Mulțumesc!
Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, art. 295 alin. 1 Cod penal raportat la art. 308 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal şi art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, condamnă inculpata, la pedeapsa de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, în formă continuată (4 acte materiale, 5, 8, 10 şi 13.07.2024). În temeiul art. 67 alin. 2 Cod penal raportat la art. 66 alin. 1 lit. a şi b şi art. 68 alin. 1 lit. b Cod penal, interzice inculpatei, ca pedeapsă complementară, exerciţiul dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, precum şi al dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În temeiul art. 65 alin. 1 şi 3 Cod penal raportat la art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal, interzice inculpatului inculpatei, ca pedeapsă accesorie, exerciţiul dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, precum şi al dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În temeiul art. 91 Cod penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare aplicate inculpatei , pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În temeiul art. 93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile ; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 94 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. 1 literele c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune. În temeiul art. 93 alin. 2 litera b Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, impune inculpatei obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau în colaborare cu instituţii din comunitate, În temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile, în cadrul Primăriei Mun. sau în cadrul Primăriei Comunei, judeţului, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune, în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. În temeiul art. 404 alin. 3 Cod procedură penală raportat la art. 96 Cod penal, atrage atenţia inculpatei că, dacă pe parcursul termenului de supraveghere de 2 ani, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere, obligaţiile stabilite sau dacă săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare. Constată că inculpata, a fost reţinută pentru o perioadă de 24 ore din data de 01.08.2024, ora 16:00, până la data de 02.08.2024, ora 16:00. În temeiul art. 397 alin. 1, art. 19 şi art. 23 alin. 2 Cod procedură penală, raportat la art. 1349, art. 1357, art. 1381, art. 1385 şi art. 1386 Cod civil, admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă şi va obliga inculpata să plătească părţii civile suma de 415014,93 lei reprezentând prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunii. În temeiul art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpata să plătească statului suma de 750 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate în procesul penal, din care suma de 350 lei cheltuieli avansate în cadrul urmăririi penale şi suma de 400 lei cheltuieli avansate în cadrul judecăţii. Ia act că inculpata a fost asistată de avocat ales, Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunţată, azi, 30.01.2025, prin punerea solu?iei la dispozi?ia inculpatei, a persoanei vătămate/părţii civile şi a procurorului prin mijlocirea grefei instantei
30.01.2025
Este depusa o plângere pentru delapidare împotriva mea, prejudiciul fiind aproximativ 420.000 lei. Având în vedere ca încerc să restitui suma și nu am nicio altă abatere, este posibil să primesc cu suspendare?
Care este pedeapsa pe care aș putea o primi având în vedere ca banii i am luat in decursul a 3 săptămâni?
Bună, care sunt pașii ce vor urma în vederea acuzării de delapidare a sumei de 500.000 lei? Exista posibilitatea arestului din prima faza? Cum se desfășoară un astfel de proces?
Din 2019 este născut al doilea copil.
Nu are venituri, avocatul mi a explicat ca trebuie plătit un salariu minim pe economie, conform minutei "nu mai puțin de venitul net minim pe economie existent în România la data plății", însă eu știu că mai mult de 50% din venit nu are voie pensia sa fie.. E 1/4 din venitul lunar, adică salariul minim pe economie, nu un întreg salariu? Corect?
Mulțumesc!
Vă rog să-mi explicați cât este pensia alimentară în acest caz?
"stabilește în sarcina pârâtului obligația de plată în favoarea minorei a pensiei de întreținere în cuantum de 1/4 din venitul lunar net obținut, dar nu mai puțin de venitul net minim pe economie existent în România la data plății" și "din 06.11.2019 și pana la majoratul minorei stabilește în sarcina pârâtului obligația de plată în favoarea minorei a pensiei de întreținere în cuantum de 16,5% din venitul lunar net obținut, dar nu mai puțin de venitul net minim pe economie existent în România la data plății.
Mulțumesc!
Am lucrat într-o societate timp de aproape 3 luni și pentru că nu mă plătea la timp, mi-am dat demisia. Fiind în perioada de probă, am lăsat o cerere scrisa prin care menționam că îmi dau demisia în perioada de probă, deci nu sunt obligată să stau în preaviz.
Angajatorul îmi spune că contractul de muncă este făcut pe o perioada determinata și sunt obligată să stau. Are dreptate?
Sunt 3 luni de când am plecat și el nu vrea să-mi desființeze contractul de muncă, doar l-a suspendat. Contractul era făcut pentru 4 ore și eu lucram 8 și nici plata salariului nu era la timp.
Ce trebuie să fac în situația asta? Cum trebuie să procedez pentru ca el să-mi desființeze contractul?