avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, Vă rog să-mi explicați cât este pensia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, Vă rog să-mi explicați cât este pensia alimentară ...

Bună ziua,

Vă rog să-mi explicați cât este pensia alimentară în acest caz?
"stabilește în sarcina pârâtului obligația de plată în favoarea minorei a pensiei de întreținere în cuantum de 1/4 din venitul lunar net obținut, dar nu mai puțin de venitul net minim pe economie existent în România la data plății" și "din 06.11.2019 și pana la majoratul minorei stabilește în sarcina pârâtului obligația de plată în favoarea minorei a pensiei de întreținere în cuantum de 16,5% din venitul lunar net obținut, dar nu mai puțin de venitul net minim pe economie existent în România la data plății.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:20, 11 Ianuarie 2023
ce vreti sa vi se explice cat nu se stie cat are omul leafa?
daca nu are, se raporteaza la salariul minim pe ec, va uittai pe net cat a fost in fiecare an.
suntetm in 2023, din 2019 nu ati primit pensie ?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
Buna ziua, daca are venituri procentul se aplica la veniturile sale. Daca nu are venituri procentul se aplica la salariul minim pe economie. In concret puteti afla dupa ce stiti la ce si la cat va raportati.
Din 2019 este născut al doilea copil.
Nu are venituri, avocatul mi a explicat ca trebuie plătit un salariu minim pe economie, conform minutei "nu mai puțin de venitul net minim pe economie existent în România la data plății", însă eu știu că mai mult de 50% din venit nu are voie pensia sa fie.. E 1/4 din venitul lunar, adică salariul minim pe economie, nu un întreg salariu? Corect?
Mulțumesc!
procentul ala se raporteaza la venitul minim, nu tot venitul, normal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!ce mai pot face?in legatura cu pensia fetitei. diana.eugenia diana.eugenia Ma numesc Diana si am o fetita sunt divortata din 10.10.2007 pana acuma prin sentinta civila am primit pensie alimentara in \\\"favoare a minorului\\\" in ... (vezi toată discuția)
Marire pensie de intretinere leonora leonora :(( Buna.Va rog tare mult sa ma lamuriti cu o problema.In urma divortului ce a avut loc in 2006,Instanta mi-a incredintat fetita care acum este in varsta de 8 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,ma poate ajuta cineva la aceasta soluție?mulțumesc! ... Desperados Desperados Bună ziua,ma poate ajuta cineva la aceasta soluție?mulțumesc! Admite în parte acţiunea principală. Respinge cerere reconvenţională. Obligă ... (vezi toată discuția)