avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Marire pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Marire pensie de intretinere

:((
Buna.Va rog tare mult sa ma lamuriti cu o problema.In urma divortului ce a avut loc in 2006,Instanta mi-a incredintat fetita care acum este in varsta de 8 ani,iar pe tatal acesteia la obligat la plata unei pensi alimentare de 90 lei pana la varsta de 18 ani.Inainte de aceasta hotarare finala,(in aceeasi sentinta) Instanta apreciaza ca un criteriu obiectiv in raport cu care se poate calcula pensia de intretinere in favoarea minorei este salariul minim pe economie (390 lei la acea data).
Trebuie sa ma adresez instantei la fiecare marire a salariului minim pe economie pentru a obtine o majorare a pensiei de intretinere sau aceasta este de 90 lei definitiv?
Daca da,la ce procent de plata din salariul minim pe economie este obligat tatal?
Mentionez ca acesta,in timpu; divortului si incredintarii minorei, nu era incadrat in munca,pe acea perioada lucrand in Italia la negru,iar in prezent nu mai stiu nimic.

Va multumesc mult.:vishenka:
Va puteti adresa instantei pentru majorarea pensiei de intretinerfe minor, chiar daca piritul nu este incadata in munca se va lua in calcul salariul minim pe econ0omie,iar palfonul maxim este 1/4 din acesta deci se poate majora pensia la 160 lei
cereti instantei sa stabileasca pensia de intretinere in procente lunare
Salariul minim pe economie care va fi avut in vedere de catre instanta in cazul unei cereri de majorare a pensiei de intretinere va fi de 600 lei brut, respectiv 461 lei net. Cum, in general, pentru stabilirea obligatiei de intretinere instanta cere adeverinta cu veniturile nete pe ultimele sase luni, parerea mea este ca in cazul salariului minim se va tine cont de suma neta si nu bruta, respectiv 461 lei, precum si de numarul copiilor pe care paratul ii mai are.
Corecta precizarea colegei m_ella2005, venitul net e avut in vedere de catre instanta de judecata in vedere stabilirii cuantumului pensiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ContSters159553 ContSters159553 buna ziua, fostului sot i s-a stabilit 33% din salariul minim pe economie pensie alimentara pentru cei doi copii ai nostri.eu am primit prin mandat postal ... (vezi toată discuția)
Majorarea pensiei de inretinere nelu2000 nelu2000 buna ziua! in ianuarie 2010 am castigat divortul ,in cere istantza mia aincredintat copilul si fosta, a fost oligata la la platirea unei pensi la salariul ... (vezi toată discuția)
Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)