avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere copil

Bună ziua,

Dacă contractul de muncă a încetat pe 1 și pe 6 am născut, indemnizația de creștere a copilului o primesc de când s a născut sau după cele 43 de zile?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:13, 13 Decembrie 2019
Buna ziua,
O primiti din ziua urmatoare celei in care a incetat Concediul postnatal daca depuneti actele in cel mult 60 de zile lucratoare de la aceasta data.
Adica trebuie sa stati cel putin 42 de zile in concediu maternal dupa aceea suspendati contractul de munca pentru concediu crestere copil si apoi puteti depune dosarul in max. 60 de zile lucratoare pentru a beneficia de indemnizatie incepand cu a 43-a zi.
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Contractul de muncă e încetat, ce să suspend?
Scuze, n-am fost atent...
Dar beneficiati de concediul maternal ( pre si postnatal), o parte din el, cea de la incetarea contractului de munca, fiind platita de Casa de sanatate, nu?
Daca da...
Art. 15 din Oug 111/2010
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență reprezentând indemnizații și stimulent de inserție se stabilesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
b) începând cu data nașterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condițiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate și a indemnizației aferente;

...
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2019
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar indemnizatie crestere copil adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cand se poate depune dosarul pentru indemnizatia crestere copil, la terminarea concediului pre/postnatal sau la 42 de zile ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului acordata tatalui AndreiDI AndreiDI Daca mama nu are contract de munca, nu este nici in somaj, somajul ei incetand in martie 2012 si de la acea data nu mai realizeaza venituri, se mai poate cere ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil tatal draganmariana draganmariana Am urmatoarea problema : Un angajat i-a nascut sotia care nu lucreaza. El doreste sa isi ia concediu pentru crestere copil pana la 2 ani. Angajatorul este de ... (vezi toată discuția)