Bună ziua. În august 2020 am cumpărat jumătate de duplex de la un dezvoltator doar cu branșament la energie electrică. Dezvoltatorul a cumpărat terenul de 3 frați care pentru a parcela PUZ-ul au primit obligația de la primărie să aducă toate utilitățile în zonă (apă, canal, curent, iluminat, trotuar). Fiind 3 frați, s-au certat între ei și s-a făcut doar post trafo din care avem curentul, rețeaua de apă executată, dar nepredată la primărie, s-au făcut teste de către aquatim (spălat conductă. probe presiune etc) și am avut apă (gratis, fără nici un contract) vreo 3 luni. O mică paranteză: s-a executat rețeaua de apă, s-au pus căminele, butoaiele, am primit apometrul pe care l-am montat singur și am avut apă 3 luni după care unul din cei 3 frați nu a depus toate documentele rețelei de apă la primărie pentru predare, deci are o rețea de apă pe terenul primăriei (stradă). Restul nu au fost trase. Știu că din 2019 s-a dat modificat legea cu privire la calitatea în construcții în care zice că dezvoltatorii nu mai pot vinde fără branșamentul definitiv la utilități (pe vremea aia nu știam și ca orice român naiv, am zis că într-un an maxim o să fie trase). 2 vecini care și-au făcut casa în regie proprie și au cumpărat terenul de la cei 3 frați i-au dat în judecată pentru lipsă utilități și au câștigat, dar utilitățile tot nu au apărut și nici nu se mișcă ceva.
Pe scurt, pot da dezvoltatorul în judecată după 4 ani? Sau ar trebui să dau în judecată cei 3 frați (cu care eu nu am niciun contract. dar ei au obligația de a face extindere la utilități, iar dezvoltatorul să facă branșamentele)? În mod normal dezvoltatorul trebuia să dea în judecată pe cei 3 frați.
Pe scurt: nu am apă, canal și gaz. Cine are PUZ-ul a primit obligație de la primărie pentru a trage utilitățile, dezvoltatorul a vândut casa fără branșamente. Termenul pentru a aduce utilitățile în zonă a trecut. Deși în antecontract și contract nu e stipulat de utilități, conform legii nu mai poți vinde fără branșamente la utilități. Județul Timiș.
Bună ziua,
Am luat o amendă și suspendarea permisului de conducere pe drept, dar după ce am semnat procesul verbal am constatat că numele meu are un "u" la sfârșit, iar cnp-ul are o cifră în plus. De asemenea am observat că la suma amenzilor sunt este trecut 380 + 290 + 290=1160. Adică lipsește 200 de undeva, nu e trecut, iar sumele respective le-am citit de n ori să mă asigur că sunt corecte.
Aș avea nevoie de un articol de lege sau ceva care să spună că în cazul de față am câștig de cauză. Din ce am găsit un net, oug care zice cum se încheie procesul verbal menționează că se atrage nulitatea în cazul în care lipsesc anumite date de identificare, nu zice nimic despre greșeala acestora.
Tot pe internet am găsit că unii au avut câștig de cauză, iar alții nu pe motiv că nu au suferit nicio vătămare, iar la cei care au câștigat, vătămarea a fost considerată faptul că nu au putut plăti jumătate din amendă din cauza numeleui/cnp-ului greșit, dar eu când am fost să văd dacă pot să plătesc și am precizat care sunt greșelile mi s-a spus că îmi ia datele de pe buletin.