avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cnp și nume greșite în PV
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cnp și nume greșite în PV

Bună ziua,
Am luat o amendă și suspendarea permisului de conducere pe drept, dar după ce am semnat procesul verbal am constatat că numele meu are un "u" la sfârșit, iar cnp-ul are o cifră în plus. De asemenea am observat că la suma amenzilor sunt este trecut 380 + 290 + 290=1160. Adică lipsește 200 de undeva, nu e trecut, iar sumele respective le-am citit de n ori să mă asigur că sunt corecte.
Aș avea nevoie de un articol de lege sau ceva care să spună că în cazul de față am câștig de cauză. Din ce am găsit un net, oug care zice cum se încheie procesul verbal menționează că se atrage nulitatea în cazul în care lipsesc anumite date de identificare, nu zice nimic despre greșeala acestora.
Tot pe internet am găsit că unii au avut câștig de cauză, iar alții nu pe motiv că nu au suferit nicio vătămare, iar la cei care au câștigat, vătămarea a fost considerată faptul că nu au putut plăti jumătate din amendă din cauza numeleui/cnp-ului greșit, dar eu când am fost să văd dacă pot să plătesc și am precizat care sunt greșelile mi s-a spus că îmi ia datele de pe buletin.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:20, 12 Noiembrie 2018
Buna ziua,
Contestati URGENT in instanta P.V.
Va sfatuiesc sa studiati bine prevederile art. 15, 16 si celelalte din OG 2/2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie date eronate amenda bivojohn bivojohn [i][b]Buna seara[/b],[/i] Ieri in data de 05.12.2015 la ora 16:55, am fost oprit de catre un agent din cadrul Brigazi Rutiere, care nu era insotit la randul ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - proces verbal intocmit cu greseli marinelisabeta marinelisabeta Am depasit viteza in localitate cu 12 km fapt pentru care mi s-a intocmit un proces verbal pe care de altfel l-am semnat fara obiectii.Am constatat ulterior ca ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala Nelin Nelin Buna ziua.As dori sa imi dati o parere despre intentia mea de a contesta un PV de contraventie emis de Politie.In acest PV codul meu numeric personal este ... (vezi toată discuția)