Sotie, decedata 1997,sot decedat 2019, fara copii.
La data decesului sotia avea cinci frati in viata, niciunul nu si-a exprimat dorinta de a mosteni sau nu in termenul de 6 luni si nici pana la decesul sotului, mai mult, toti fratii decedand pana in 2019, dar fiecare dintre ei avand copii.
Sotul decedatin 2019 are 2 frati in viata, care au deschis succesiunea, masa succesorala : un apartament .
Intrebare : nepotii de sora ai sotiei mai pot solicita sa participe la dezbaterea succesiunii si sa beneficieze de cota parte de pe urma sotiei decedate, desi repet, in cei 22 ani nici ei, nici parintii lor( fratii decedatei) nu s-au manifestat in niciun fel in acest sens ?
Sotie decedata 2008, succesiune nedezbatuta, sot decedat 2019. Nu au avut copii.
Obiect succesiune : o casa.
Participanti la succesiune din partea sotiei: 3 nepoti de sora; din partea sotului : 2 frati.
Cat revine fiecaruia din mostenire ?
Sunt casatorita din 1985, iar in 2006 am mostenit o casa de la o matusa din partea mamei, cu testament si certificat de mostenitor pe numele meu. Am vandut aceasta casa in 2018. Din banii rezultati si incasati prin banca, conform contractului de vanzare-cumparare, pot cumpara o alta casa numai pe numele meu, banii provenind cumva din afara casatoriei ?
Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc cu 6 ap, agent termic contorizat, repartizare cheltuieli in sistem pausal.
Concret, situatia se prezinta astfel :
- un ap de 3 camere,nedebransat, un locatar, : i se repartizeaza cheltuieli pt o singura camera si tevile( fiind singur, sustine ca nu incalzeste decat o camera, restul robinetilor inchisi)
-un ap de 4 cam, nedebransat, 2 locatari, i se repartizeaza doar tevile, ( se incalzeste la o soba cu foc de lemne, prevazuta din constructia blocului, sustine ca tine robinetii inchisi, argumentand cu citirea-nemodificata- a repartitoarelor montate la ficare calorifer si verificate metrologic;
-un ap nelocuit, 4 cam, i se repartizeaza doar tevile;
-un ap 3cam debransat legal: nu i se repartizeaza cheltuieli cu incalzirea;
- facturile se inchid pe 2 ap de 3 si respectiv 4 cam, ajungand sa platim 750, respectiv 950 lei pe luna.
Situatia treneaza de ani buni, interminabile discutii cu asociatia si vecinii.
Ursul latra, caravana trece...
Este legal acest mod de repartizare a cheltuielilor?
Ne recomandati calea instantei ?
Multumesc zi buna !