avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept succesoral

Sotie, decedata 1997,sot decedat 2019, fara copii.
La data decesului sotia avea cinci frati in viata, niciunul nu si-a exprimat dorinta de a mosteni sau nu in termenul de 6 luni si nici pana la decesul sotului, mai mult, toti fratii decedand pana in 2019, dar fiecare dintre ei avand copii.
Sotul decedatin 2019 are 2 frati in viata, care au deschis succesiunea, masa succesorala : un apartament .
Intrebare : nepotii de sora ai sotiei mai pot solicita sa participe la dezbaterea succesiunii si sa beneficieze de cota parte de pe urma sotiei decedate, desi repet, in cei 22 ani nici ei, nici parintii lor( fratii decedatei) nu s-au manifestat in niciun fel in acest sens ?
nu, nepoții nu pot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unic mostenitor yustina yustina In urma decesului parintilor am ramas unicul copil in viata, noi finnd trei frati. In urma celorlalti doi frati decedati au drept de mostenire sotii ... (vezi toată discuția)
Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)
Mostenire rasuramona rasuramona sotum meu a vut un unchi care a decedat in 1997 si anul acesta in august a decedat si sotia lui ,acesti neavand copii. la succesiune au dreptul si nepotii sau ... (vezi toată discuția)