avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

sotum meu a vut un unchi care a decedat in 1997 si anul acesta in august a decedat si sotia lui ,acesti neavand copii. la succesiune au dreptul si nepotii sau numai suroriile matusii?

:((
Cel mai recent răspuns: rasuramona , utilizator 15:51, 18 Octombrie 2012
Nepotii din ce parte sunt? Copiii cui sunt, mai exact?
nepotii sunt din partea unchiului adica unchiul si tatal lor frati
Au dreptul si acesti nepoti, ca mostenitori ai unchiului, daca bunul ce face parte din masa succesorala era bun propriu al unchiului sau bun comun.
Daca era bun propriu al sotiei unchiului, nepotii unchiului nu au drept la mostenire.
pamantul pe care este casa construita este de la bunicii nepotiilor si casa este facuta in timpul casatoriei celor doi soti decedati. succesiunea dupa unchiul decedat s-a facut in anul 2005 de catre sotia in viata dar pe nepotii din partea sotului nu i-a chemat nimeni si din partea unchiului decedat mai exista o sora,dar nici pe aceasta nu au chemat-o la

succesiune.la ora actuala se dezbate succesiunea dupa matusa moarta dar din partea unchiului nu a fost nimeni chemat .ce ar trebiu sa fac mostenitorii din partea unchiului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau act de vanzare cumparare Mihaela.31 Mihaela.31 Unchiul meu a decedat.ei neavand copii, matusa doreste sa mi faca act pe garsoniera in care locuieste, ei avand si o casa la tara+pamant. Decedatul are nepoti. ... (vezi toată discuția)
Succesiune deschisa de nepoti ??? mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua , Am si eu nevoie de parerile dvs . Situatia este urmatoarea : Sot si sotie - proprietari ai unui apartament cumparat dupa 1989 Sotul a ... (vezi toată discuția)
Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)