avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Activitate Canavaua

Activitate Canavaua

OUG 34/2014 se aplica pentru servicii cumparate de la distanta, de pe site-ul comerciantului, precum tichete de calatorie la tren, bilete de avion si servicii turistice?

Daca de exemplu CFR retine 20% din valoarea unui tichet de calatorie cumparat online, este legal conform OUG 34/2014?

Va rog sa-mi raspundeti la ambele intrebari.
Daca o persoana fizica depaseste plafonul de 88.500 euro din vanzare de terenuri construibile intr-un an calendaristic, trebuie sa plateasca TVA de 19% pentru valoarea care depaseste plafonul respectiv sau pentru intreaga cifra de afaceri realizata in anul respectiv? Mentionez ca acest teren nu a fost achiziţionat în vederea revânzării.
Răspuns la discuția Nota de Lichidare Obligatorie
Multumesc de raspuns.

Nu voi fi angajat pe postul de gestionar, insa noul angajator imi solicita nota de lichidare de la vechiul angajator iar eu nu doresc sa i-o pun la dispozitie. Cum evit aceasta situatie?
Daca noul angajator solicita nota de lichidare de la vechiul angajator, sunt obligat sa i-o pun la dispozitie?

Ce fac in situatia in care sunt in continuare angajat la vechiul angajator numai ca pe un program part-time, dar fara a informa noul angajator asupra acestui fapt, trebuie sa-i ofer nota de lichidare?