avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nota de Lichidare Obligatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nota de Lichidare Obligatorie

Daca noul angajator solicita nota de lichidare de la vechiul angajator, sunt obligat sa i-o pun la dispozitie?

Ce fac in situatia in care sunt in continuare angajat la vechiul angajator numai ca pe un program part-time, dar fara a informa noul angajator asupra acestui fapt, trebuie sa-i ofer nota de lichidare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:25, 16 Noiembrie 2018
1. Fisa de lichidare nu este obligatorie, cu exceptia persoanelor care au fost angajate pe functia de gestionar.
Nota de lichidare poate folosi salariatului deoarece aceasta arata datoriile salariatului fata de fostul sau angajator, insa angajarea raspunderii patrimoniale a salariatului fata de angajator se poate stabili in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune.

2. Angajarea la un nou loc de munca nu este condiționata de prezentarea unei fise de lichidare de la fostul angajator.
Multumesc de raspuns.

Nu voi fi angajat pe postul de gestionar, insa noul angajator imi solicita nota de lichidare de la vechiul angajator iar eu nu doresc sa i-o pun la dispozitie. Cum evit aceasta situatie?
Puteti solicita baza legala a solicitarii si sa-i aratati art.29 alin.4 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea fisei de lichidare, in 2019 ToniR ToniR Buna ziua. Cui ii este mai importanta si mai obligatorie fisa de lichidare la incetarea cim, avand în vedere ca atat angajatorul cat si fostul său salariat ... (vezi toată discuția)
In cat timp se elibereaza fisa de lichidare? Benafflek Benafflek Buna seara! Va rog sa-mi spuneti in cat timp dupa incetarea contractului de munca se elibereaza fisa de lichidare? Exista un termen maxim prevazut de lege? ... (vezi toată discuția)
Fisa lichidare tempo55 tempo55 Buna ziua, Am nevoie de ajutor si as aprecia enorm un raspuns avizat. Sunt in perioada de preaviz si trebuie sa imi fac o fisa de lichidare. In compania la ... (vezi toată discuția)