In 2016 am obtinut o autorizatie de constructie pentru extindere, respectiv o baie si o bucatarie. Am finalizat lucrarea,am facut receptia lucrarii , am inregistrat lucrarea la primarie si la impozit. Nu ne-a zis nimeni ca trebuie sa platim o taxa la Inspectoratul de stat in constructii. Acum la sfarsitul anului 2019 am primit notoficare de la ISC ca avem de platit o taxa in valoare de 700 de lei, din care jumatate reprezintă penalizări. Este corect sa platim acesti bani si de ce trebuie sa platim penalizări, daca nu ne-a anuntat nimeni de acest lucru?
Am un frate care a decedat in iulie 2019 , care nu a fost casatorit si nu are copii. Mai suntem 4 frati in viata iar o sora a murit inaintea decedatului cu 4 luni. La succesiune in afara de fratii in viata ,trebuie chemati si cei doi fii ai surorii decedate acum 7 luni?
Costul succesiunii e mai mic daca se face in 6 luni de la deces si daca da cu cat este mai mic?
In luna septembrie 2018,sora mea in vârsta de 73 de ani care locuiește singura la tara,a instalat televiziune prin cablu cu firma Orange.
Contractul s-a facut prin telefon pe 2 ani.
Dupa aproximativ 8 luni s-a îmbolnăvit si a trebuit sa se mute in alta localitate la una din fetele ei. A anunțat telefonic pe cei de la Orange de acest lucru dar ei au spus ca trebuie sa plateasca pana la finalul contractului.
Va rog să-mi spuneți dacă există vreo posibilitatede a nu mai plati acesti bani având in vedere faptul ca are o pensie de 681 de lei.
Multumesc!
Un copil nascut în Germania din mama româncă și tata macedonean trebuie înregistrat și în România? Menționez că tatăl locuiește în Germania de 13 ani și are acte de ședere în Germania. Copilul a primit cetățenie germana. Părinții nu sunt căsătoriți legitim, si copilul poarta numele mamei.