avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Activitate Veverita11

Activitate Veverita11

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate discuta cu vecinii, ei sunt problema. Ei sunt cei care hranesc animalele, ei sunt cei care nu doresc interfon, ei sunt cei care refuza orice are legatura cu igienizarea spatiului comun. Sunt depasita... si asociatia nu face nimic pt a schimba aceasta situatie

Adam Grecu a scris:

Discutii si propuneri cu vecinii de scara. Hotarati, strangeti bani si angajati o firma specializata sa va instaleze interfonul si un amortizor de usa. Sigur, prin asociatia de proprietari.
Succes!

Cred ca amenda a fost platita de asociatie. Dsp-ul a recurs la aceasta masura in urma a 3-4 sesizari din partea mea, dar mai mult nu a facut. Directivele de a nu mai hrani animalele comunitare nu au fost luate in seama, in consecinta se repeta istoria. Ar mai fi o problema, scara nu are interfon, tocmai pentru a permite acestor animale sa intre/iasa in voie. Nu exista vreo modalitate prin care sa se poata impuna obligativitatea instalarii unuia? Multumesc
Am o problema mare si veche atat cu vecinii cat si cu asociatia de proprietari. Exista oameni care hranesc cateva animale comunitare (pisici). Acestea isi fac nevoile frecvent pe casa scarii iar imaginea este de nedescris. Am sesizat asociatia de proprietari, nu s a luat nicio masura, am sesizat dsp-ul care nu a facut decat sa amendeze asociatia. Situatia persista si chiar se inrautateste. Ce este de facut, sunt disperata
Răspuns la discuția Utilizare spatiu comun bloc
Buna ziua. In extrasul de carte funciara eate scris clar “apt cu 3 camere”. Camera la care fac referire face parte din proprietate si este denumita “camera serviciu” in releveu, nu a fost achizitionata separat, nu are acte de dobandire separate, e a mea, nu se pune problema diferit. In consecinta, doresc sa ma folosesc de ea si sa imi pun centrala termica acolo. Nu m am lamurit ce trebuie sa fac. Legea asoc de prprietari am citit o, nu m a lamurit nici ea. Multumesc
Am achizitionat un apt intr un bloc vechi. In acte e denumit apt cu 3 camere dar de fapt e un apt cu 2 camere, a 3 a camera fiind pe un hol, in afara apartamentului. Doresc sa fac din aceasta a 3a camera o camera tehnica unde sa montez centrala termica si masina de spalat. Pt a face acest lucru si pt a realiza conexiunea dintre centrala si apartamentul in sine, este necesar sa trec cu niste tevi prin spatiul comun al blocului (casa scarii). Cui trebuie sa ma adresez pentru a putea face acest lucru fara a mi se urca toti vecinii in cap (cum se intampla acum) care sustin ca nu am voie sa fac aceasta legatura. Pot obtine o autorizatie in sensul acesta? Cum sa procedez? Multumesc
Imi sugerati sa apelez la un executor pt recuperarea masinii, a ratelor restante sau pt ambele? Multumesc frumos

ynocentta a scris:

Daca amiabil nu puteti solutiona este necesar sa apelati la serviciile unui executor judecatoresc responsabil teritorial

Buna ziua. Persoana fizica, vanzator, am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare pt un autoturism, la notar. Promitentul cumparator, tot persoana fizica, si a luat angajamentul, prin semnarea acestui act, de a achita la timp cele 12 rate convenite. Nu si l a respectat, in curand expirand termenul maxim pana la care poate achita urmatoarea rata. Dupa aceasta data, urmeaza ca, fara alte discutii, sa recuperez masina. Intrebarea ar fi: recuperarea sa se faca personal, amiabil si daca nu se poate, sa apelez la politie? Si in legatura cu ratele neachitate, pot lua vreo masura legala? Multumesc