avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Utilizare spatiu comun bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Utilizare spatiu comun bloc

Am achizitionat un apt intr un bloc vechi. In acte e denumit apt cu 3 camere dar de fapt e un apt cu 2 camere, a 3 a camera fiind pe un hol, in afara apartamentului. Doresc sa fac din aceasta a 3a camera o camera tehnica unde sa montez centrala termica si masina de spalat. Pt a face acest lucru si pt a realiza conexiunea dintre centrala si apartamentul in sine, este necesar sa trec cu niste tevi prin spatiul comun al blocului (casa scarii). Cui trebuie sa ma adresez pentru a putea face acest lucru fara a mi se urca toti vecinii in cap (cum se intampla acum) care sustin ca nu am voie sa fac aceasta legatura. Pot obtine o autorizatie in sensul acesta? Cum sa procedez? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Veverita11 , utilizator 15:26, 28 Noiembrie 2018
Ce este prevazut in extrasul de carte funciara?
Daca a 3 a camera este pe hol ,in afara apartamentului este greu de crezut ca face parte din tr-o singura proprietate privata
Utilizarea partii comune in imobil de locuit in comun implica demersuri complexe la nivelul vecinilor si al asociatiei de proprietari
In conditiile in care intentionati instalarea de centrala termica a carei instalatie sa tranziteze partea comuna de condominiu,va asumati o mare responsabilitate dat fiind faptul ca acea instalatie va fi la vedere
In conditiile in care va aflati in relatii delicate cu vecinii este riscant sa pozati instalatie individuala in partea comuna
Pentru a va informa corect si compket asupra raporturilor in imobilele de locuit in comun la nivelul carora sunt constituite asociatii de proprietari parcurgeti disp L nr 196/2018
Buna ziua. In extrasul de carte funciara eate scris clar “apt cu 3 camere”. Camera la care fac referire face parte din proprietate si este denumita “camera serviciu” in releveu, nu a fost achizitionata separat, nu are acte de dobandire separate, e a mea, nu se pune problema diferit. In consecinta, doresc sa ma folosesc de ea si sa imi pun centrala termica acolo. Nu m am lamurit ce trebuie sa fac. Legea asoc de prprietari am citit o, nu m a lamurit nici ea. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
Veverita11, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare de la centrala blocului Cyxis Cyxis Situatia se prezinta astfel: apartament in bloc cu 4 scari, toate 4 scarile au o singura centrala termica proprie ( nu Radet ). Problema este costul exagerat ... (vezi toată discuția)
M-am debransat de la caldura si sunt obligat in continuare sa platesc catre veolia(fosta dalkia) o cota parte la caldura. Prisecariu Prisecariu M-am debransat de la caldura si sunt obligat in continuare sa platesc catre Veolia(fosta Dalkia) o cota parte la caldura care, luna Decembrie a ajuns la 75 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa va adresez urmatoarea intrebare. locuiesc ... vaid66 vaid66 Buna ziua, Doresc sa va adresez urmatoarea intrebare. Locuiesc intr-un bloc de apartament cu 2 scari conectat la reteaua de incalzire in felul urmator: - ... (vezi toată discuția)