avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Activitate n_lili

Activitate n_lili

O angajata a unei asociatii de proprietarii urmeaza sa fie pensionata pe caz de boala.Cine trenuie sa ii competeze extrasul carnetului de munca pentru dosar , in situatia in care este angajata aociatiei de 6 luni, iar carnetul de munca se afla la ITM.
Si pe cine mai implic in actiune atata vreme cat cartea funciara nu se poate constitui ca parte in proces. Pe executorul care nici nu discuta pana nu isi recupereaza banii (comisionul) de la debitor.
Cum pot rezolva intr-o maniera mai simpla si in timp mai scurt o rectificare a cartii funciare a unui imobil.
In anul 2003 am cumparat un apartament pe care prorietarul il obtinuse in urma partajului ,printr-o hotarare judecatoreasca definitiva.Contractul de vanzare cumparare s-a incheiat in data de 02.04.2003 la notar,dupa ce in data de 01.04.2003 s-a eliberat de catre cartea funciara Dolj un extras prin care ni se facea cunoscut ca respectivul apartament nu este grevat de nici o sarcina .In data de 03.04.2003 a fost depusa cererea de intabulare a imobilului pe numele noilor proprietari
In data de 25.06.2008 descopar cu ocazia obtinerii unui extras de carte funciara (ptr. a accesa un credit ipotecar) ca in cartea funciara a imobililui respectiv este mentionata o somatie de plata a unui birou de executare ce privea pe fostul proprietar ,inscrisa in data de 07.04.2008, deci dupa ce acesta nu mai era proprietar.
In incercarea de a face o plangere impotriva acestui inscris gresit m-am izbit de faptul ca nimeni din aceasta institutie nu vrea sa isi asume responsabilitatea corectarii acestui inscris , decat daca au o hotarare judecatoreasca , dar institutia aceasta nu poate fi parte intr-un proces conform unei decizii a Inaltei Curti.
Rog ajutor in rezolvarea problemei, intr-un timp cat mai scurt.
Răspuns la discuția incetare contract de munca
Si totusi .Cind urmeaza a i se inregistra decizia de concediere.Dupa expirarea preavizului sau in intervalui celor 20 de zile de preaviz.
Răspuns la discuția incetare contract de munca
linregistrarea deciziei de concediere la ITM. In situatia unui proces nu doresc sa mi se areaga nulitatea acestei decizii si doresc sa fac lucrurile ca la carte din acest motiv. Salariatul respectiv nu doreste sa plece din unitate , iar unitatea nu are alt post diponibil pentru el.
Pentru concedierea unui salariat confarm art. 65 alin 1 - Codul muncii am redactat o comunicare , pe care , bineinteles o voi trimite prin posta cu AR salariatului concediat ,in care i se aduce la cunostinta faptul ca urmeaza a i se desfinta postul ocupat in urma hotararii CA si ca are dreptul la preaviaz 20 de zile lucratoare.
Cind urmeaza a i se inregistra decizia de concediere.Dupa expirarea preavizului sau in intervalui celor 20 de zile de preaviz.


Bineinteles ca refuza sa primeasca aceasta comunicare personal , iar la ITM au spus ca trebuie in prealabil facuta aceasta comunicare catre salariat , iar dupa ce am dovada confirmarii primirii ei voi putea inregistra decizia de concediere, preavizul curgand de la data luarii la cunostinta, asta in situatia in care nu isi baga un concediu medical,apoi adersa catre AJOFM prin care se face cunoscut faptul ca se desfinteza un post.