avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Activitate thumper

Activitate thumper

Am si eu o mare nedumerire! Daca pt. recuperarea impozitului platit in plus la intreprinderile platitoare de impozit pe profit se face prin completarea si depunerea declaratiei 101, in cazul microintreprinderilor cum se face recuperaea? Se calculeaza cat e de recuperat si se scade din impozitul minim pt. trim. I 2010?
Răspuns la discuția Declaratia 010
Am rezolvat-o asa cum m-a invatat imago! Data de scoatere din evidenta 01.07.2009. Declaratiile 100 si 102 le aveam predate in termen, nu a fost nici o problema. Multumesc inca o data!
Răspuns la discuția Declaratia 010
O idee f. buna Imago! Mai multe inspectoare nu gasesc, era una singura si a zis ca numai ea se ocupa (oare?), o sa incerc cum spui tu, INSA... pe site-ul Min. de Finante scrie in dreptul firmei mele ca e SUSPENDATA activitatea de la 01.05.2009. Si? Am avut un singur salariat care a fost in fara plata pana la 01.07.2009 (oare spun prostii?). Iar adresa de la ITM nu mi-a cerut, nici macar copie dupa mentiunea de la Registrul Comertului, doar amenda si completarea lui 010. Atat. Treaba e ca se stie ca e suspendata de la 1 mai, si cand am depus decl. 394 m-a intrebat daca am firma suspendata, deci a vazut ceva in computer d-na de la ghiseu cand mi-a verificat discheta, ceea ce poate vedea si d-na de la 010. Cum o dau, cum o intorc va trebui sa ma duc si sa rezolv problema, nu mai am ce face!
Va multumesc inca o data!:)
Răspuns la discuția Declaratia 010
Multumesc pt. raspunsuri tuturor! Mihaela_cva, as vrea sa te mai intreb ceva, pot depune decl. 010, intocmindu-mi pv de amenda fara sa o platesc? Acum imi dau seama ca am gresit, recunosc, si greselile se platesc, nu-i asa?
Răspuns la discuția Declaratia 010
Bun,X-(, probabil ca asa este, ce mai! Dar daca eu nu ma duc sa imi intocmeasca pv de amenda pt. a depune 010 si dau in continuare la trimestrul III si IV declaratiile 100 si 102 pe zero, asteptand ianuarie 2010 cand va treb. sa dau o alta decl. 010 pt. impozit pe profit (ca nu mai exista microintreprindere) se poate intampla ceva? Tot amenda de min. 500 lei o dau, dar poate s-o mai schimba ceva (oare?... sperante...)(sper sa nu se mareasca amenda!). Acum nu prea am de unde 500 lei. Nu prea stiu ce sa fac, sa fac un efort financiar acum sau sa mai astept pana in ianuarie? Aceasta e dilema mea acum!
Răspuns la discuția Declaratia 010
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: am o firma platitoare de TVA, microintreprindere, care pana la data de 30 aprilie 2009 a avut un salariat. De la 1 mai 2009 am suspendat firma, implicit am lichidat salariatul. Astazi am fost la Admin. sector 4 sa intreb daca este nevoie sa depun declaratia 010. Si mi s-a spus ca e tarziu, ca trebuia sa o depun in 30 de zile si ca nu se mai poate decat cu amenda. Eu in codul fiscal am citit asa:" ART. 104 - Optiunea de a plati impozit pe veniturile microintreprinderii .... (4) Microintreprinderile platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor nu mai aplica acest sistem de impunere incepand cu anul fiscal urmator anului in care nu mai indeplinesc una dintre conditiile prevazute la art. 103. SI ...(6) Microintreprinderile platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor pot opta pentru plata impozitului pe profit incepand cu anul fiscal urmator. Optiunea se exercita pana la data de 31 ianuarie a anului fiscal urmator celui pentru care s-a datorat impozit pe veniturile microintreprinderilor." Pe mine m-a derutat total, daca eu nu mai am salariati de la 1 mai, trebuia sa depun 010 in 30 de zile? Sau depun la inceputul lui 2010? Pt. ca asa cum spune Codul Fiscal, nu mai indeplinesc una din cele trei cerinte de a fi microintreprindere, adica nu mai am salariati. Si mai este si suspendata firma. Au dreptate cei de la Administratia Financiara? Va multumesc mult.
Răspuns la discuția Intrare in somaj
Sunt unicul angajat al propriei mele firme (in asociatie cu sotul meu) si vreau sa o declar inactiva, avand in vedere ultimele "evenimente" si faptul ca oricum veniturile erau mult mai mici decat cheltuielile (care erau in principal cu salariul). Pt. a declara firma inactiva trebuie in primul rand sa inchei contractul de munca, nu-i asa? Intrebarea mea ar fi urmatoarea: incheierea CIM cu acordul partilor imi da dreptul de a intra in somaj? Sau, care ar fi solutia de a incheia CIM pentru a beneficia de somaj? Va multumesc mult anticipat pentru lamuririle pe care sper sa le primesc.:(
Da, poate nu mai exista, insa codul de identificare fiscala pentru p.f.i. l-a dat Administratia Financiara, nu altcineva!! Nimeni nu stie exact cu ce se mananca toata tarasenia asta, impresia mea este ca s-a luat cate putin de peste tot. Cert este ca pfi-ul exista, ca dovada nr. de inregistrare fiscala, mai departe am reusit sa aflu cate ceva, primul pas e declaratia 220 la administratia fiscala.
Sotul meu este medic si tocmai s-a inregistrat la Finante ca pfi. Nimeni nu stie nimic, nicaieri nu scrie nimic despre treaba asta. A incheiat un contract cu o clinica particulara, lor trebuie sa le emita factura. Ce am inteles in mare este ca va tine conta in partida simpla. Nu inteleg pentru ce, daca tot plateste impozit pe venit (nu se stie cand, in ce baza, ce declaratii). Va rog daca s-ar putea sa ma lamuriti si pe mine ce trebuie sa faca mai departe. A obtinut de la Adm. Financiara o foaie, ca cea de inregistrare in scopuri de tva, cu numele lui ca persoana fizica si un c.u.i. Nu e platitor de tva, insa nu e nici ca un pfa. Unde gasesc ceva sa ma lamureasca cu aceasta persoana fizica individuala? Nu e decat pfa, sau asociatie familiala sau pers. fiz. ca intreprindere individuala, dar nici aceasta ultima varianta nu corespunde cu ce e el acum! Nimeni nu stie nici in administratia financiara! #-o Eu cred ca e o incropeala de ici de colo, insa nu stim ce facem mai departe, se declara ceva, ce se declara, tin doar reg. de incasari si plati, cu toate ca nu vad de ce ar inregistra vreo cheltuiala daca tot plateste impozitul doar la venit. :O Astept cu nerabdare macar cateva idei de pornire, multumindu-va anticipat!:sorry:
Răspuns la discuția SOMAJ TEHNIC
"Nu am dorit decat sa atrag atentia ca demisia pentru un CIM anterior nu are importanta, " - =D> - acesta era raspunsul de care aveam nevoie, multumesc mult "adelaida"!