multumesc pentru raspunsuri
firma care a efectuat plata nu este actionar la cea din Romania
asa incat cred ca imi ramane varianta de act aditional si factura la extern .
multumesc inca odata pentru promtitudine.
o zi superba!
buna ziua
nu stiu daca a mai avut cineva cazul asta, dar .....
eu am un contract de prestari servicii cu o firma din Romania
firma aceasta are un actionar comun cu o firma din Irlanda
eu am emis o factura proforma pentru firma romaneasca, factura retrimisa de ei celor din Irlanda pentru a vira banii.
aici lucrurile se complica, pentru ca firma irlandeza, in loc sa imprumute firma romaneasca mi-a platit direct mie.
acum dilema mea este ce pot sa fac eu in continuare? cui trebuie sa emit factura fiscala? pentru ca la mine in contract este doar firma romaneasca.
trebuie sa reziliez contractul si sa il refac cu cei din Irlanda sau exista o baza legala prin care ei pot plati pentru firma din Romania?
va multumesc.
Poi temeiul ar fi contractul cu ei in care scrie ca la expirarea liniei banca dispune de toti banii mei din toate conturile curente......
atat doar ca eu am niste bani in contul de valuta care nu ii pot schimba il lei fara acordul meu.....dar in momentul in care eu fac schimbul dispar in linie.
Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o informatie!
Sunt persoana juridica, am avut o linie de credit cu banca , linie care trebuia prelungita de vreo luna. Banca insa se misca foarte incet, inca nu au fost refacute actele si linia intre timp a expirat. Momentan toate conturile mele de la banca respectiva sunt blocate pana la reinnoirea liniei.
Intrebarea mea este , nici macar banii de salarii nu ii pot ridica pe baza statului de plata? Maine ar trebui platite salariile.
Daca ma puteti ajuta si cu o baza legala as fii si mai recunoscatoare.
Multumesc.
cu ce data se pot constitui provizioanele?
dupa trecerea celor trei ani, mai este corecta constituirea lor, inainte de trecerea pe cheltuieli ale clientilor neincasati?
multumesc de raspuns
avand in vedere ca nu se mai anexeaza ordinele de plata la incasari extraselor bancare, nu as putea sa spun daca s-a inscris pe OP ceva......
exact cu adresa m-am dus si eu la ei, problema este ca, nu stiu din ce motiv, firma care a facut plata nu vrea sa semneze acea adresa!#-o
Buna ziua
am si eu o mare nelamurire si sper sa ma puteti ajuta.
Am un contract de prestari servicii cu o firma. aceasta este detinuta de o alta persoana juridica. eu am factura emisa catre firma cu care am contractul insa plata a fost facuta de catre firma-mama, cea care o detine 100%, fiind actionar unic.
intrebarea mea este ce pot face eu in aceasta situatie, pentru ca in momentul efectuarii platii eu nici macar nu stiam relatiile dintre cele doua firme.
exista un cadru legal care reglementeaza ceste situatii? eu am venit cu propunerea de a face un fel de acord intre mine si cele doua firme prin care fiecare este de acord cu plata facuta. este legal? sunt eu in contabilitate acoperita dpdv legal?
Multumesc de pe acum pentru raspunsuri.
Sper sa nu va stresez foarte mult, dar revin cu o intrebare:
imi puteti da o lege la care sa ma raportez? tocmai in idea de a nu avea probleme cu angajatul!
L-am angajat desenator intre timp, dar as dori daca se poate o baza legala!
multumesc tare mult pentru rabdare!
o zi excelenta
cursul nu e un curs facut aparte. E cursul care se face la facultate. Si la mecanica se deseneaza pe acelasi program ca si la constructii. Eu oricum pe postul de desenator intentionez sa il angajez. E drept ca de meserie e inginer, dar ca functie in firma mea el va fi doar desenator.
Multumesc de raspunsuri.
Am o problema mai ciudata!
Am o firma de proiectare in constructii. Doresc sa angajez un domn care este inginer dar mecanic nu constructor. Deci nu il pot angaja proiectant inginer constructor. Avand in vedere ca in facultate , la fel ca toti inginerii afacut desen tehnic si cursul de autocad ( programul folosit) mie mi se pare logic sa il angajez pe postul de desenator.
Astept pareri!
PS : la ITM mi-au zis ca e in tegula logica mea, dar totusi!
Multumesc!