Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o informatie!
Sunt persoana juridica, am avut o linie de credit cu banca , linie care trebuia prelungita de vreo luna. Banca insa se misca foarte incet, inca nu au fost refacute actele si linia intre timp a expirat. Momentan toate conturile mele de la banca respectiva sunt blocate pana la reinnoirea liniei.
Intrebarea mea este , nici macar banii de salarii nu ii pot ridica pe baza statului de plata? Maine ar trebui platite salariile.
Daca ma puteti ajuta si cu o baza legala as fii si mai recunoscatoare.
Multumesc.
Banii de salarii ii puteti ridica, chiar si daca ati fi avut poprire pe salariu. Nu au voie sa nu va opreze aceasta operatiune, mai ales ca inca nu au o executare silita. In momentul de fata nu au niciun temei sa va blocheze conturile, pot eventual, sa va ia banii din ele, pentru obligatia scadenta, dar nu sa vi le blocheze.
Poi temeiul ar fi contractul cu ei in care scrie ca la expirarea liniei banca dispune de toti banii mei din toate conturile curente......
atat doar ca eu am niste bani in contul de valuta care nu ii pot schimba il lei fara acordul meu.....dar in momentul in care eu fac schimbul dispar in linie.
Asta ziceam si eu, vi-i pot lua. Dar nu vi-i pot retine. Mergeti si depuneti ordinul de plata. Incercati sa aveti ca si dovada ora la care ati depus OP-ul in Banca.
Popriri pe conturi
nelyflorea
Poate sa-mi spuna cineva daca exista vreun art. in Codul de Procedura Fiscala prin care se prevede ca o poprire instituita de Administratia Fiscala, mai veche ... (vezi toată discuția)