avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Activitate Cory050988

Activitate Cory050988

Buna ziua. Am un imprumut CAR care ar trebui sa il termin in august 2025 si am o restanta de 770 lei, echivalentul a 2 rate.Eu platesc lunar 400-500 lei dar in fiecare luna se trimit somatii catre giranti si ma suna sa platesc restanta. Problema este ca acum am fost sunata si mi s-a spus ca daca nu platesc o suma mai mare, mi se instituie poprire pe salariu doar mie, nu si girantilor, dar mi se trimite instituire de poprire la angajator fara a fi de la un executor judecatoresc, este direct de la ei. Intrebarile mele sunt :
-in primul rand, avand restante de 770 lei, ceea ce mi se pare o suma destul de mica, eu platind luna de luna rata plus cate putin din restanta, mi se poate institui poprire?
-in al doilea rand, daca nu este instituita de un executor judecatoresc, este ilegala poprirea?
-si in al treilea rand, daca eu platesc luna de luna si nu s-a terminat perioada imprumutului(august 2025), pot sa imi puna poprire pe salariu?
Va rog sa ma lamuriti ca sa stiu ce am de facut mai departe.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Nu avea cu cine sa prelungeasca tacit. Proprietarul a decedat si nu s-a stiut nimic de pamant timp de 16 ani, dar in tot acest timp arendasul initial a cultivat suprafata si a incasat subventia in continuare.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, depinde ce prevedea contractul, daca acesta s-a prelungit tacit. Un avocat va poate raspunde concret numai dupa studierea documentelor. Avocat Madalina Pascu

Buna ziua. Daca un contract de arendare a expirat acum 16 ani, dar arendasul a continuat sa cultive ilegal terenul pana in ziua de azi si probabil incasand si subventie de la APIA, fara a mai plati in bunuri sau bani mostenitorilor suprafetei arendate initial, este legal asa ceva?
Discuție Mostenire
Buna ziua. Am un frate si acum 2 ani a murit subit tatal meu si s-a facut succesiunea intre noi si mama noastra. Mama are 54 ani,abia mai vede si are si alte boli grave dar nu vrea sa se interneze in spital pt a lua o pensie pe caz de boala sau de handicap,drept urmare,eu o intretin cu absolut tot,platesc datorii si tot ce mai are nevoie. Fratele meu nu s-a implicat deloc de la moartea tatalui,spunand ca el are nevasta si copil si nu poate tine 2 case. A venit cam de 3 ori pe an si i-a adus mamei mancare sau bani in jur de 150 lei. Mama are jumatate de casa plus partea de la tata care ii revine dupa succesiune dar vazand ca nu are niciun ajutor din partea fratelui meu si ca eu ma ocup de tot ce are nevoie,nu vrea sa ii lase fratelui nimic din partea ei de apartament. Intrebarea mea este daca se poate face vreun act intre mine si mama de acum,sa treaca ce are pe numele ei,pe numele meu,fara ca fratele sa poata ataca acel act dupa ce mama decedeaza?
Multumesc anticipat
Buna ziua. Am primit o foaie de la primaria comunei in care s-a nascut bunucul meu(care este decedat de 10 ani) in care spune ca a fost identificata o suprafata de 243,6032 ha,necesarul de teren pentru satisfacerea tuturor cererilor carora li s-au restituit dreptul de proprietate si care se regasesc in anexa 23 despagubiri teren fiind de 265,2132 ha si ca asteapta sa imi exprim optiunea de a primi teren in natura sau de a fi despagubita cu puncte de catre A.N.R.P.
Daca ati putea sa ma lamuriti daca acea suprafata de teren este in totalitate a bunicului sau doar o parte din aceasta....
Si in conditiile in care bunucul este decedat de 10 ani,cine ar putea revendica suprafata de teren care ii revine. Bunica este in viata dar nu este deplasabila si au mai ramas ca mostenitori mama si unchiul meu.
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la aceste intrebari.
Multumesc anticipat.