avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua. Am un frate si acum 2 ani a murit subit tatal meu si s-a facut succesiunea intre noi si mama noastra. Mama are 54 ani,abia mai vede si are si alte boli grave dar nu vrea sa se interneze in spital pt a lua o pensie pe caz de boala sau de handicap,drept urmare,eu o intretin cu absolut tot,platesc datorii si tot ce mai are nevoie. Fratele meu nu s-a implicat deloc de la moartea tatalui,spunand ca el are nevasta si copil si nu poate tine 2 case. A venit cam de 3 ori pe an si i-a adus mamei mancare sau bani in jur de 150 lei. Mama are jumatate de casa plus partea de la tata care ii revine dupa succesiune dar vazand ca nu are niciun ajutor din partea fratelui meu si ca eu ma ocup de tot ce are nevoie,nu vrea sa ii lase fratelui nimic din partea ei de apartament. Intrebarea mea este daca se poate face vreun act intre mine si mama de acum,sa treaca ce are pe numele ei,pe numele meu,fara ca fratele sa poata ataca acel act dupa ce mama decedeaza?
Multumesc anticipat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pare a fi o situatie clara de intretinere, ati putea face un act in acest sens. Pentru ca actul sa fie bun, adaptati-l la situatia de fapt si, eventual, notificati-l si pe frate in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după tată. suntem 2 frați și tata a murit de curând. ... viky62 viky62 Succesiune după tată. Suntem 2 frați și tata a murit de curând. Părinții noștri au divorțat și fiecare a rămas cu un copil. Înțelegerea ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune bojoga veronica bojoga veronica Buna ziua! am o problema s-a facut succesiunea dupa tata noi fiind patru frati si mama intre timp a murit un frate dupa care a murit mama copii fratelui ... (vezi toată discuția)
Actul de intretinere poate fi spart? laura_agapy laura_agapy Buna ziua este vorba despre casa parintilor mei,tatal a murit,mama traieste,fratele meu a murit,am ramas eu,mama fetita fratelui meu si cumnata mea.cumnata ne ... (vezi toată discuția)