avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme succesiune

Buna ziua! am o problema s-a facut succesiunea dupa tata noi fiind patru frati si mama intre timp a murit un frate dupa care a murit mama copii fratelui decedat are aceleasi drepturi cu noi? In cazul in care fratele a fost divortat mama i-a cumparat apartament fara acte ci doar martori el fiind bolnav de schiparanoica a doua nevasta i-a vandut apartamentul fara sa stie nimeni.Noi l-am ingropat.Si am renovat casa parinteasca.Se tine cont de asta?Cata parte avem noi si cata parte au nepotii?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 09:08, 6 Mai 2010
nu inteleg.
vorbim despre succesiunea fratelui decedat ?
de cine ar avea dreptul sa vina la succesiuunea lui?
Partea fratelui dvs care a decedat este culeasa de mostenitorii lui, adica de
copii si sotia lui.
da, copiii fratelui decedat vor veni la succesiune in locul fratelui dumneavoastra.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
Ligia Tarcea, Avocat
Poate fratele divortat ii facuse acte nevestei de-a doua.
Inteleg ca fratele a decedat dupa tatal dumneavoastra. In acest caz, partea lui din mostenirea dupa tata intra in masa succesorala lasata de frate si se cuvine copiilor lui si sotiei sale.

La succesiunea dupa mama vin, alaturi de fiii acesteia, copiii fratelui predecedat, care vor culege ceea ce ar fi cules tatal lor daca era in viata.

Daca parintii dumneavoastra i-au facut fratelui acte de donatie, puteti cere reductiunea acestora daca va incalca rezerva succesorala.

Pentru mai multe detalii si pentru a fi sfatuit concret, in functie de starea de fapt si de drept, adresati-va unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune hippyske hippyske O matusa a decedat si trebuie deschisa masa succesorala. Nu a avut copii. Are 3 frati in viata si unul decedat. La masa successorala participa si copiii si ... (vezi toată discuția)
Succesiune zaris zaris Buna seara! As dori sa stiu anumite date referitoare la succesiune. In anul 2010 a decedat mama si mai am un frate. Fratele doreste sa renunte la cota lui in ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)