avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate Blueberry33

Activitate Blueberry33

Multumesc pentru raspuns. De mers o sa merg sigur la biroul executorului, nu e problema. Eu voiam sa stiu cam cat dureaza pana nu mai figureaza auto sub sechestru in evidenta politiei de frontiera/biroului vamal. De ex...astazi rezolv cu actele la biroul executor. In cate zile primeste politia si biroul vamal notificare? Imi da ceva scris executorul sa prezint la vama pana ajunge informatia acolo?
Multumesc.

ynocentta a scris:

In baza documentului justificativ al achitarii integrale a debitului executorul judecatoresc poate ridica masura asiguratorie a sechestrului dispusa asupra bunului mobil dedus executarii silite
Este o problema strict birocratica care teoretic se poate realiza in maximum una ora
depinde de bagajul d eactivitate al executorului,de urgentele in derulare si de alti factori independenti d evointa partilor
Dv puteti urgenta ridicarea sechestrului prezentandu-va fizic la biriul executorului judecatoresc cu documentul justificativ
Succes !

Buna ziua. Pe un autoturism proprietate persoana fizica s-a instituit sechestru asigurator de catre un executor judecatoresc, la cererea unei firme de recuperari creante. si s-a aprobat plata datoriei in cateva rate. Totul ok. Poate cineva sa imi spuna, dupa stigerea datoriei cat dureaza ridicarea sechestrului? De ex. as dori sa ies cu masina din tara (Rep . Moldova ) si nu as vrea sa am surprize la vama. Multumesc
Multumesc pentru sfaturi. Ma voi adresa unui avocat. O seara placuta


Ionut.ion a scris:

Cum v.am mai spus, puteti angaja răspunderea patrimoniala a președintelui asociatiei pentru ce a facut cu acel apartament, precum si pentru alte datorii...dar pentru asta trebuie actiune in instanta, expertiza judiciară a documentelor asociatiei, etc....
Cat despre datoriile dvs... președintele ale dreptul sa instituie privilegiu imobiliar, în numele asociatiei, numai in anumite conditii ( nu le stiu acum dar sunt specificate in legislație...)
Cat despre faptul că nu sunteți dvs. proprietarul...atunci cine este?

Proprietari sunt parintii mei. Si da, acele penalizari sunt foarte vechi, insa ni le asumam. Ne deranjeaza doar ca presedintele asociatiei m-a trecut pe mine la cadastru cand a instituit privilegiul imobiliar, desi nu sunt proprietar. In plus, el a luat aceste decizii in nume propriu fara a consulta comitetul executiv sau adunarea generala, plus alte multe nereguli.
Ionut83
Ai dreptate si nu prea. Nimeni nu cere anularea penalitatilor. Or sa fie platite. Si da, pe listele de plata la rubrica restanta e 0. Ne platim ce consumam luna de luna, si doar acele penalizari sunt neplatite. Revenind la subiect, noi vrem sa il actionam pe presedinte in instanta pentru ca nu a actionat la fel si in cazul unui vecin caruia i s-a vandut apartamentul la licitatie. Si asociatia nu a mai primit nimic. El a dat semnatura ca e liber de sarcini. Pai cum vine asta... ...ne facem datoria de presedinte doar pentru anumiti vecini sau pentru toti?
Si din cate stiu, el e raspunzaror pentru acei bani. Si ca sa scape cumva a mai adaugat un apartament pe listele de plata, apartamentul 21. desi sunt doar 20 in bloc, cu mentiunea :"liber de sarcini". Si datoriile celui caruia i-a fost vandut apartamentul la licitatie au fost trecute acolo. Si nu le plateste nimeni.
Repet...nu cautam sa scapam de plata penalitatilor. Dar....atata timp cat tu personal nu ai imobilul pe numele tau, si te trezesti ca ti se imputa plata penalitatior, tu cum ai rezolva problema? Cand trimiti scrisoare cu confirmare de primire si soliciti documente justificative, din care sa reiasa datoria mea, si ei iti trimit dupa o luna copii dupa listele de plata, ca vezi domle, ei asa au preluat, dar nu stiu pe ce baza si cu ce acte, cum ai actiona? Nu posta off topic si tine-ti parerile pentru tine, daca nu poti raspunde la subiect. O zi buna!
Buna seara. Locuiesc intr-un bloc cu 20 apartamente, in apartamentul parintilor mei. De-a lungul anilor, s-au adunat penalizari la plata asociatiei, si desi acum suntem cu plata la zi, acele penalizari au ramas. Presedintele asociatiei ne-a trimis catorva familii aflate in aceasta situatie o notificare cum ca a fost constituit privilegiu imobiliar pentru sumele din penalizari. Pana aici e clar, dar....presedintele a inclus in acea notificare si copiii proprietarilor, ei neavand drept de proprietate al apartamentelor. Zilnic suntem hartuiti sa platim, desi nu mi se pare corect, acea datorie fiind a parintilor, proprietarii de drept. Noi nu figuram in niciun fel de act de proprietate. Cum am putea sa il actionam in judecata, daca el foloseste numele noastre in acte, noi neavand nicio proprietate in acel imobil? In plus, cand a fost vandut la licitatie apartamentul altui vecin, care avea datorii, presedintele nu a instituit privilegiu imobiliar, iar asociatia a ramas cu datoriile fostului vecin. Si pentru acest fapt, impreuna cu alti vecini am vrea sa il actionam in instanta, insa nu stim in baza carei legi(daca exista vreuna care reglementeaza aceste fapt)
Multumesc.
Răspuns la discuția Apartament liber de sarcini
Multumesc pentru raspuns. Deci doar presedintele asociatiei este responsabil. Ar putea fi sanctionat in vreun fel?Cum am putea recupera totusi suma restanta?
Buna seara. Vreau sa imi raspundeti va rog la o intrebare. Locuiesc intr-un bloc cu 20 apartamente. Unul dintre ele a fost executat silit de catre o banca, iar datoriile acumulate de-a lungul anilor la asociatie au ramas neplatite. Aproximativ 12000 lei. Noul proprietar nu le plateste. Asadar, presedintele asociatiei si administratorul au luat decizia sa adauge inca un apartament pe listele de plata, apartamentul 21, care fizic nu exista, unde se regasesc acele datorii ale fostului proprietar. Apartamentul respectiv(21), poarta denumirea de Apartament liber de sarcini, si nicidecum nu apare numele fostului proprietar. Intrebarea mea e: Putem noi, proprietarii din bloc sa ii actionam in judecata pe presedinte si administrator, deoarece nu au notificat executorul despre datoriile existente? Ar putea ei fi raspunzatori pentru acea suma restanta, deoarece nu si-au exercitat in mod corect sarcinile si atributiile conform cu functiile detinute de acestia? Va multumesc.