avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Notificare neclara presedinte asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Notificare neclara presedinte asociatie proprietari

Buna seara. Locuiesc intr-un bloc cu 20 apartamente, in apartamentul parintilor mei. De-a lungul anilor, s-au adunat penalizari la plata asociatiei, si desi acum suntem cu plata la zi, acele penalizari au ramas. Presedintele asociatiei ne-a trimis catorva familii aflate in aceasta situatie o notificare cum ca a fost constituit privilegiu imobiliar pentru sumele din penalizari. Pana aici e clar, dar....presedintele a inclus in acea notificare si copiii proprietarilor, ei neavand drept de proprietate al apartamentelor. Zilnic suntem hartuiti sa platim, desi nu mi se pare corect, acea datorie fiind a parintilor, proprietarii de drept. Noi nu figuram in niciun fel de act de proprietate. Cum am putea sa il actionam in judecata, daca el foloseste numele noastre in acte, noi neavand nicio proprietate in acel imobil? In plus, cand a fost vandut la licitatie apartamentul altui vecin, care avea datorii, presedintele nu a instituit privilegiu imobiliar, iar asociatia a ramas cu datoriile fostului vecin. Si pentru acest fapt, impreuna cu alti vecini am vrea sa il actionam in instanta, insa nu stim in baza carei legi(daca exista vreuna care reglementeaza aceste fapt)
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2019
Blueberry33, utilizator
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:17, 11 Aprilie 2019
Buna seara! Exista legea 196/2018 precum si Codul Civil...
Discutati cat mai repede cu un avocat, mai ales că sunteti mai multe persoane implicate, o consultație la un avocat, doi, nu o sa coste asa mult pentru fiecare periana in parte, sa nu coste apoi mai mult
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal daca apartamentul are datorii ar trebui dat in judecata proprietarul pentru recuperarea acestora.
Mai departe, decide instanta felul in care acele datorii se recupereaza.

Indiferent de cine este sau nu proprietar, trebuie avut in vedere ca acel apartament a avut datorii care au generat penalitati, care in mod normal trebuiau platite odata cu datoriile restante.

Eu nu inteleg totusi cum aveti datorii pe apartament daca spuneti ca sunteti cu plata la zi.

Pe lista de plata apareti cu zero la restante?

Daca da, atunci in baza a carei liste vi se ceri banii?

Daca nu, atunci d-voastra ce ati dori, ca acele penalitati sa nu mai fie platite?

Ca idee, apropo de faptul ca spuneati ca nu vi se pare corect sa platiti datoriile facute de parinti, presupun ca totusi vi se pare corect ca la un momentdat sa mosteniti apartamentul, nu?

Cum unii proprietari si-au platit la timp si poate au facut sacrificii pentru asta, altii nu au platit la timp si au acumulat penalitati care trebuiesc platite, mi se pare corect.

Avem si noi in bloc persoane care ne roaga sa-i scutim de penalitati, ca le e greu si alte cele dar luna de luna consuma cate 8mc de apa rece si 7mc de apa calda, caldura, etc.

Daca le propui sa faca munca in folosul comunitatii in contul acelor datorii, nu ii mai vezi la fata cu saptamanile, deci, despre ce vorbim?

Frate, nu iti permiti, nu consuma.

In loc sa cautati sa dati in judecata presedintele ar trebui sa cautati solutii cu parintii sa va platiti datoriile.

Daca totul se platea la timp nu existau penalitati, reflectati la cauza.

Ionut83
Ai dreptate si nu prea. Nimeni nu cere anularea penalitatilor. Or sa fie platite. Si da, pe listele de plata la rubrica restanta e 0. Ne platim ce consumam luna de luna, si doar acele penalizari sunt neplatite. Revenind la subiect, noi vrem sa il actionam pe presedinte in instanta pentru ca nu a actionat la fel si in cazul unui vecin caruia i s-a vandut apartamentul la licitatie. Si asociatia nu a mai primit nimic. El a dat semnatura ca e liber de sarcini. Pai cum vine asta... ...ne facem datoria de presedinte doar pentru anumiti vecini sau pentru toti?
Si din cate stiu, el e raspunzaror pentru acei bani. Si ca sa scape cumva a mai adaugat un apartament pe listele de plata, apartamentul 21. desi sunt doar 20 in bloc, cu mentiunea :"liber de sarcini". Si datoriile celui caruia i-a fost vandut apartamentul la licitatie au fost trecute acolo. Si nu le plateste nimeni.
Repet...nu cautam sa scapam de plata penalitatilor. Dar....atata timp cat tu personal nu ai imobilul pe numele tau, si te trezesti ca ti se imputa plata penalitatior, tu cum ai rezolva problema? Cand trimiti scrisoare cu confirmare de primire si soliciti documente justificative, din care sa reiasa datoria mea, si ei iti trimit dupa o luna copii dupa listele de plata, ca vezi domle, ei asa au preluat, dar nu stiu pe ce baza si cu ce acte, cum ai actiona? Nu posta off topic si tine-ti parerile pentru tine, daca nu poti raspunde la subiect. O zi buna!
Cum v.am mai spus, puteti angaja răspunderea patrimoniala a președintelui asociatiei pentru ce a facut cu acel apartament, precum si pentru alte datorii...dar pentru asta trebuie actiune in instanta, expertiza judiciară a documentelor asociatiei, etc....
Cat despre datoriile dvs... președintele ale dreptul sa instituie privilegiu imobiliar, în numele asociatiei, numai in anumite conditii ( nu le stiu acum dar sunt specificate in legislație...)
Cat despre faptul că nu sunteți dvs. proprietarul...atunci cine este?


Ionut.ion a scris:

Cum v.am mai spus, puteti angaja răspunderea patrimoniala a președintelui asociatiei pentru ce a facut cu acel apartament, precum si pentru alte datorii...dar pentru asta trebuie actiune in instanta, expertiza judiciară a documentelor asociatiei, etc....
Cat despre datoriile dvs... președintele ale dreptul sa instituie privilegiu imobiliar, în numele asociatiei, numai in anumite conditii ( nu le stiu acum dar sunt specificate in legislație...)
Cat despre faptul că nu sunteți dvs. proprietarul...atunci cine este?

Proprietari sunt parintii mei. Si da, acele penalizari sunt foarte vechi, insa ni le asumam. Ne deranjeaza doar ca presedintele asociatiei m-a trecut pe mine la cadastru cand a instituit privilegiul imobiliar, desi nu sunt proprietar. In plus, el a luat aceste decizii in nume propriu fara a consulta comitetul executiv sau adunarea generala, plus alte multe nereguli.

Alte discuții în legătură

Scoatere apartament la licitatie in urma neplatirii intretinerii catre asociatia de locatari Raffaello Raffaello Buna ziua. Ma aflu in situatia in care, in urma datoriilor de aproximativ 11000 lei, presedintele asociatei de locatari mi-a comunicat verbal ca va initia ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar doina62 doina62 Intrucat Asociatia de Proprietari are un proprietar care nu si-a platit intretinerea din nov2008 ,s-a instituit privilegiu la Registrul de Publicitate ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante asociatie de proprietari Cristina256 Cristina256 Buna ziua, Avem pe scara o doamna care si-a inchiriat apartamentul din toamna, si tot de atunci plus cateva luni in urma cat a fost gol apartamentul, nu isi ... (vezi toată discuția)