avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Activitate mihaiion1947

Activitate mihaiion1947

O batrana a donat doua locuinte , celor 2 nepoti ai ei!!!
Acum 10 ani, a donat cate o locuinta fiecarui nepot, fara a se gandi ca peste ani, un nepot va cere in instanta anularea actelor si sa-i fie donat numai lui cele 2 case!!!
Batrana nu renunta, dar in intampinarea pe care a facut-o cere daune morale de 1 leu, de la nepotul nemultumit!!!! cu acest articol este bine:
--Art. 1 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.
"Demnitatea umană este inviolabilă. Aceasta trebuie respectată şi protejată"
sau:
--Art. 72 Noul cod civil "Dreptul la demnitate Respectul vieţii private şi al demnităţii persoanei umane Respectul datorat fiinţei umane şi drepturilor ei inerente"
Va multumesc!!!
S-a deschis actiunea in instanta!!!! Testamentul intelegem ca a fost trecut in certificatul de mostenitori din anul 2007, dupa dezbaterea mostenirii a tatalui si mamei lor.! Atunci de ce se foloseste de acest testament pentru anularea actelor de mostenitor al tuturor ! Nu s-a prescris nimic?
Buna ziua! In anul 2000 se face succesiunea si toti mostenitorii accepta mostenirea. Dupa 22 ani, unul din nepoti, gaseste un testament ( care probabil a fost aratat notarului atunci) si vrea sa anuleze actul de proprietate , dupa care au fost intocmite actele de mostenitor, pe motiv ca tatal lui a fost nedreptatit , pe motiv ca ceilalati frati ai tatalui sau nu erau trecuti in testament. Inteleg ca vrea sa deschida actiune in instanta.
Daca a fost semnata Declaratia de acceptare a succesiunii, de care toti mostenitorii, poate fi castig de cauza in instanta,Ne vom adresa si unui avocat, daca vom fi pusi totusi in situatia aceasta!
Va multumesc!
Revin asupra intrebarii, daca poate fi contestat cadastrul facut in anul 2015, de catre o persoana cu grad mai mic ( A ) decat cel care a efectuat dezmembrarea cu grad D
Cadastru modificat - In anul 2005 se face de catre o persoana autorizata de grad D, o dezmembrare de imobil, lot 1 si 2 total 15.05 m
Sunt 2 frati, nu este gard despartitor, iar in anul 2016 cel de la lot 2 decedeaza si sotia vinde partea. Se face inainte de vanzare un cadastru , dar de catre o persoana cu categoria A, Acum am aflat ca la dorinta proprietarului de la lot 1, se modifica datele, adica se mareste lungimea gardului de la artera principala cu 10 cm, intrand in suprafata altui vecin unde nu locuieste numeni ( in spatele casei acestui vecin, unde nu este gard,fiind pe hotar dar are in acte 15 cm, din spusele unui mostenitor) Am cumparat acest imobil de la lot 2, am facut gard provizoriu de 1 m inaltime, din sarma, pentruca nu statea nimeni la casa din lot 2, iar acum proprietarul de la lot 1, revendica 10 cm din curtea mea. Atunci cand am facut gardul am respectat masuratorile facute cu telemetrul laser al unui alt cadastrist, care ne-a si avertizat ca sunt probleme cu coordonatele, indreptate cu 10 cm spre curtea mea! Ne-am adresat la cadastrul care l-a facut in 2015, dar nu vrea sa modifice nimic, spunandu-ne ca proprietarul de la lot 1 daca este nemultumit , sa ne dea in judecata! Noi dam un exemplu ( asa cum vedem noi lucrurile): S-a modificat lungimea gardului , doar la strada, cu 10 cm.
.Masuratorile la lot 1 facute cu telemetrul laser, gardul de 8.50 m, iar coordonatele ne duc la 8.40m., respectiv 8.06m, iar coordonatele ne duc la 7.96 m,
La , lot 2, gardul din masuratorile cu telemetrul laser, este 6.99m, iar din coordonate 7.09m, respectiv 6.65m, iar din coordonate 6.75m.
Daca luam in calcul aceste masuratori, dupa coordonate, suprafata nu mai este cea din Planul cadastral, si cei 10 cm revendicati de cel de la lot 1, sunt cei din suprafata noastra!!!!
Mai poate fi contestata dezmebrarea facuta in anul 2005 ?
Va multumesc !
Da, vorbim de suprapunere virtuala! Multumesc frumos!
Buna ziua! In anul 2016, luna aprilie, am inceput demersurile pentru achizitionarea unui imobil. Intrucat nu era finalizat pr. verbal de receptie a cladirii, actele au fost incheiate la notariat in ian. 2017. Surpriza este alta:
A fost o curte comuna, cadastrul facut in 2007 este cu suprafata totala, de la intrare in curte este de 15.05 m. La fel si cel din 2016, cand s-au depus actele la notar, insa in decembrie 2016, s-au schimbat coordonatele cu 10 cm in defavoarea noastra, intrand in curtea altui vecin, iar vecinul care a fost in curtea comuna, nu accepta REPOZITIONAREA COORDONATELOR, dar vrea cei 10 cm,prin modificarea gardului ( desi la masuratoarea cu aparatele speciale, se respecta lungimea, am inteles ca a influentat cadastristul, era un baiat care facea masuratorile).
Am luat legatura cu seful care a semnat documentele , am comunicat cum stau lucrurile si mi s-a spus ca trebuie facuta repozitionarea coordonatelor. Vecinul refuza, mai mult, zilnic ma ameninta ca imi da gardul jos! Ce trebuie sa fac?
Multumesc mult!
multumesc frumos! daca am avocat, pot lua si eu cuvantul in fata judecatorului?. Este clar ca nu va retine avocatul toate datele pe care le stiu eu, chiar daca si le noteaza?!
In ce conditii sunt si eu ascultat?
multumesc frumos!
in contract nu se prevede un termen pentru care trebuia sa se incheie actul de vanzare cumparare ( acum inteleg ca nu l-a interesat decat comisionul) si are un punct in contract - sa verifice legalitatea documentelor de proprietate si sa instiinteze cumparatorul de efectuarea oricarei schimbari in procesul de vanzare-cumparare.
Frumos ca nu am mai dat de agent, si-a schimbat sediul si acum ne vedem in instanta ( daca mai vine, si nu trimite doar avocatul)
buna seara! am si eu o situatie. am apelat la serviciile unei agentii imobiliare. mi-a prezentat locuinta, am incheiat precontractul de vanzare-cumparare, dar nu s-a putut incheia actul de vanzare cumparare decat dupa 12 luni. In aceasta perioada agentia nu a mai fost de gasit, nu s-a implicat in rezolvarea cazului ( din cauza agentiei s-a ajuns aici, ca a aratat o locuinta care nu putea fi vanduta atunci, vanzatorul nu avea actele in regula ) Agentia a incasat anticipat tot comisionul de la vanzator, iar de la mine un avans . Nu a participat la incheierea actelor de vanzare-cumparare. M-am trezit acum dat in judecata, sa-i achit diferenta de commission. Consider ca nu a respectat un punct din contract, in care isi asuma sa ma anunte ori de cate ori apare vreo modificare in procesul de vanzare-cumparare, lucru pe care nu l-a facut timp de aproape un an de zile. Nu inteleg, agentia incaseaza comisionul numai pentru faptul ca m-a dus la locuinta si m-a lasat timp de un an de zile pe drumuri?