Buna ziua! In anul 2000 se face succesiunea si toti mostenitorii accepta mostenirea. Dupa 22 ani, unul din nepoti, gaseste un testament ( care probabil a fost aratat notarului atunci) si vrea sa anuleze actul de proprietate , dupa care au fost intocmite actele de mostenitor, pe motiv ca tatal lui a fost nedreptatit , pe motiv ca ceilalati frati ai tatalui sau nu erau trecuti in testament. Inteleg ca vrea sa deschida actiune in instanta.
Daca a fost semnata Declaratia de acceptare a succesiunii, de care toti mostenitorii, poate fi castig de cauza in instanta,Ne vom adresa si unui avocat, daca vom fi pusi totusi in situatia aceasta!
Va multumesc!
Ce înțelegeți dvs prin "castig de cauza"?
Chiar și în urma unui proces, tot ce poate obține fiecare copil este rezerva succesorala, care este jumătate din cota legală. Deci mai puțin decât dețin în urma dezbaterii succesiunii.
S-a deschis actiunea in instanta!!!! Testamentul intelegem ca a fost trecut in certificatul de mostenitori din anul 2007, dupa dezbaterea mostenirii a tatalui si mamei lor.! Atunci de ce se foloseste de acest testament pentru anularea actelor de mostenitor al tuturor ! Nu s-a prescris nimic?
Mostenire
demenescum
Buna ziua!
Avem urmatoarea situatie:
Pe o proprietate s-a facut succesiunea dupa moartea tatalui,intre 2 frati si sotia supravietuitoare, dar nu si ... (vezi toată discuția)