avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! In anul 2000 se face succesiunea si toti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! In anul 2000 se face succesiunea si toti mostenitorii ...

Buna ziua! In anul 2000 se face succesiunea si toti mostenitorii accepta mostenirea. Dupa 22 ani, unul din nepoti, gaseste un testament ( care probabil a fost aratat notarului atunci) si vrea sa anuleze actul de proprietate , dupa care au fost intocmite actele de mostenitor, pe motiv ca tatal lui a fost nedreptatit , pe motiv ca ceilalati frati ai tatalui sau nu erau trecuti in testament. Inteleg ca vrea sa deschida actiune in instanta.
Daca a fost semnata Declaratia de acceptare a succesiunii, de care toti mostenitorii, poate fi castig de cauza in instanta,Ne vom adresa si unui avocat, daca vom fi pusi totusi in situatia aceasta!
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2022
mihaiion1947, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaiion1947 , utilizator 10:59, 15 Ianuarie 2022
Ce înțelegeți dvs prin "castig de cauza"?
Chiar și în urma unui proces, tot ce poate obține fiecare copil este rezerva succesorala, care este jumătate din cota legală. Deci mai puțin decât dețin în urma dezbaterii succesiunii.
S-a deschis actiunea in instanta!!!! Testamentul intelegem ca a fost trecut in certificatul de mostenitori din anul 2007, dupa dezbaterea mostenirii a tatalui si mamei lor.! Atunci de ce se foloseste de acest testament pentru anularea actelor de mostenitor al tuturor ! Nu s-a prescris nimic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament vs succesiune la notar. ce se întâmplă când sunt două testamente ale aceluiași testator? Cynthia20 Cynthia20 Mama a murit in 2008 si tata in 2018.La succesiunea dupa moartea mamei tata a renuntat la dreptul lui de succesiune dupa mama.Fratele meu si cu mine am semnat ... (vezi toată discuția)
Mostenire demenescum demenescum Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: Pe o proprietate s-a facut succesiunea dupa moartea tatalui,intre 2 frati si sotia supravietuitoare, dar nu si ... (vezi toată discuția)
Succesiunea,speta complicat. loredana marina loredana marina Buna ziua,am si eu o intrebare in legatura cu mostenirea,tatal meu tocmai a decedat pe data de 1.04.2010,fratele meu pe 18.02.2010 iar mama mea pe ... (vezi toată discuția)