avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Activitate bogyxp

Activitate bogyxp

Salutari tuturor.
Ca adaugare la ce a spus Laura in textul legii in vigoare nu se specifica decat ca taxa trebuia platita initial de proprietar, indiferent daca aceasta a fost recuperata sau nu in instanta

ART. 4
(1) Obligaţia de plată a taxei intervine:
a) cu ocazia înmatriculării unui autovehicul în România;
b) la repunerea în circulaţie a unui autovehicul după încetarea unei exceptări sau scutiri dintre cele la care se
face referire la art. 3 şi 8;
c) la reintroducerea în parcul auto naţional a unui autovehicul, în cazul în care, la momentul scoaterii sale din
parcul naţional, i s-a restituit proprietarului plătitor valoarea reziduală a taxei, în conformitate cu prevederile
art. 7.
(2) Obligaţia de plată a taxei intervine şi cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, în
România, asupra unui autovehicul înmatriculat pe teritoriul Statului Român anterior datei de 1 ianuarie 2007.
(3) Obligaţia de plată a taxei intervine şi în cazul autovehiculului înmatriculat pentru prima dată, în
România, după 1 ianuarie 2007 care întruneşte cumulativ următoarelor condiţii:
a) pentru el nu a fost achitată taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule sau taxa pe poluare pentru autovehicule;
b) face obiectul primei transcrieri a dreptului de proprietate, în România, după intrarea în vigoare a prezentei legi.
Răspuns la discuția colegi de chirie bata-i vina!
ceea ce mi s-a facut nu se numeste inselaciune sau frauda?
Răspuns la discuția colegi de chirie bata-i vina!
deci pot sa trag tepe si eu ca o sa scap nepedepsit...nu conteaza ca am dovezi...vecini martori, mail in care recunoaste ca mi-a tras teapa... ca deobicei in romania... legea e de partea infractorului...X-(
Buna tuturor..

M-am mutat in timisoara acum 4 ani si stau in chirie.
primul an am avut conract de inchirire semnat intre mine si proprietar care la scurt timp a plecat in italia.
de atunci stau in chirie platind lunar la firma unei rude apropiate a proprietarului.

Toate bune si frumoase pana acum 2 ani cand am zis sa ajut niste "prieteni". S-au mutat cu noi in chirie, perioada in care au inceput discutii, pretentii, certuri, etc.

Acum o luna s-au mutat dupa un scandal initiat tot de el si a zis ca luna asta o sa plateasca regia,furnizorul de internet,etc. De asemenea o perioada au avut cu ei un caine care a facut pagube in camera lor.

Nu imi mai raspunde la telefon dar in schimb am primit un mail de la el in care spune ce nu i-a convenit in sederea lui aici.

mailul se termina cu:
citez:

"Ei bine dragul meu "prieten", cat timp am stat cu voi acolo te-ai lasat condus de femeia cu care stai si nu de ratiunea ta ca om matur si cu bun simt si care ii respecta pe cei din jurul lui care la randul lor te respecta ca om, dar nu cu mine ti-o ******** si aveai toate motivele sa fi asa si atunci cand o sa-ti dai seama de anumite lucruri din viata ta va fi probabil prea tarziu. Sper ca din teapa care ti-ai luat-o de la mine cu banii sa inveti ceva si sa iti dai seama ca in viata sunt lucruri mai importante decat ati asculta orbeste femeia. O prietenie curata, bazata pe incredere si respect reciproc iti aduce mult mai multe avantaje si satisfactii decat o bucata de P....! Va doresc numai bine in continuare
"

Ce pot sa fac.. eu ma gandeam sa listez mailul si sa il iau impreuna cu laptopul pe care este primit si sa ma prezint la el la servici pentru a le arata angajatorului ce angajat model este.

Rog frumos spuneti ce pot face! nu imi permit sa platesc si reparatiile necesare camerei in care au stat ei, pagube produse de animalul lor (mobila roasa, pereti "sapati" oglinda sparta, etc )
Răspuns la discuția Teapa pensie alimentara?
pt eu.ro.lex: pana acum am pierdut un an la facultate pentru ca am fost angajat ca sa imi pot plati cheltuielile. desi nu mi se pare corect ca unii sa se plimbe prin tara cu noua lor masina, sa stea la hotel si eu sa lucrez 12 zile din 14 ca sa ma pot intretine. maicamea nu prea poate sa ma ajute pt ca nu are salar mare iar bunicul ma ajuta si el cat poate din pensia lui.

Dupa cum am mai scris si mai sus avocatul meu nu a vb nimic cu mine.decat dupa proces cand mi s-a sus ca 25% din salariul declarat.
Pai cheltuielile mele aici ca student ajung la aprox 800ron in care este inclusa chiria, regie, etc plus o parte din cheltuielile de mancare.

Eu nu stiu ce s-a scris la dosar de catre "Avocatul" meu.
Am voie sa cer dosarul de la judecatorie si sa-l citesc?
Sa fi fost platit avocatu de taicamiu sa scrie o suma asa "mare" la nevoi? cu banii aia nu imi permit nici macar sa iau ceva consistent de mancare o luna in timisoara fara sa mai trec chirie, intretinere, o haina pe aici pe colo, rechizite, taxe la faculta, etc.

:offtopic: Nu mai scrieti mesaje consecutive, editati-l pe cel anterior daca aveti de adaugat ceva. Multumesc. Puteti citi, in acest sens, Regulamentul saitului.
pai nu mi s-a spus sa cer nimic.. am dat actele la avocat si atat.
Domiciul il am in severin dart eu am adus adeverinta ca sunt la facultate in Timisoara. Stau in chirie fara forme legale pt ca proprietarul este in Italia. La proces s-a strigat dosarul, am zis prezent dupa care mi s-a spus ca el accepta sa-mi plateasca pensie de intretinere. totul a durat cam 2 min. dupa care am vb cu avcata mi-a aratat ca are salar de 36 mil si m-a asigurat ca este 25% iar azi... am vazut ce hotarare s-a luat...
Buna ziua,
Sunt student, am 22 ani si satamana trecuta am avut proces intentat pentru a primi de la tatal meu pensie alimentara pentru a ma putea intretine si termina facultatea.
S-a acceptat decizia si am ramas socat astazi ca la salariul lui de aprox 1000E eu am o pensie de 250lei.
Ce se poate face in aceasta privinta?
El are la dosar adeverinta de venit in valoare de aprox 3600ronluna.

Va multumesc