avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Activitate sfinxz

Activitate sfinxz

Răspuns la discuția Accident rutier
da..in caz ca nu prelungesc zilele de ingrijire... pe civil se acorda ceva sume despagubiri daca nu am fost spitalizat?merita procesul?
Discuție Accident rutier
am fost implicat in accident in care persoana cealalta a fost vinovata...in urma accidentului am 10 zile de la medicul legist...pot obtine daune morale, daca da cat si de la cine?am dureri de ceafa , am avut lovitura la cap, la umar si genunchi,pot prelungi zilele de ingrijiri?in ce conditii si daca a castigat cineva astfel de proces cu ce suma ma pot alege ?multumesc
buna, in 2007 am cumparat un autoturism inmatriculat in Ro si cu inspectie tehnica la zi, cand am fost la RAR sa il transcriu a venit POL. si mi-a facut dosar penal pt ca masina avea seria de la caroserie sudata ...dupa vreo 6 luni mi-au dat NUP si cu raspuns ca masina a fost poate adusa asa in tara, deci nu se stie cine a modificat seria..desi seria corespundea cu ce era in acte si cu nr de inmatriculare..problema mea este ca am ramas cu masina respectiva neinmatriculabila si cu paguba de 2000 E cat am dat pe ea. Nu am facut contract cu cel de la care am luat masina fiindca nu el era proprietar, el doar avea masina si actele ei, proprietar era o fundatie nonprofit. Cel caruia i-am dat banii (cel care avea actele si masina ) a spus ca el nu imi da banii innapoi. As vrea sa stiu daca il pot da in judecata acum pe cale civila ca sa imi recuperez banii pt. ca in declaratii la pol. am scris ca ma consider pagubit cu acea suma si respectivul a recunoscut ca i-am dat bani pt masina, doar ca pentru inselaciune in acel dosar el nu a fost gasit vinovat. Multumesc!
sa stiti ca aveti mare dreptate ...avand in vedere ca el a facut ce i-a sugerat dl procuror situatia se va indrepta inspre ceea ce ati spus mai sus.multumesc mult pentru raspunsul prompt si folositor zic eu.
pai mi-a luat mie actele masinii ( ridicat ) si numerele de inmatriculare pt ca masina era inmatriculata in RO cu inspectie tehnica la zi si le-a predat in mana fostului proprietar , masina era inmatriculata pe fundatie non profit, eu am achizitionat-o contra unei sume de la o persoana care nu era proprietar de drept al acesteia doar ca avea actele si masina. in cele din urma politistul i-a spus proprietarului sa radieze masina, mie mi-a fost lasata masina fara numere cu instiintarea ca nu se mai poate inmatricula, iar ca raspuns la plangerea mea de inselaciune ,din declaratia de la politie, impotriva celui caruia i-am dat banii am primit motivarea ca nu este inselaciune deoarece nici acea persoana nu stia despre modificarile aduse masinii.parerea mea este ca trebuia sa imi primesc banii innapoi si actele cu care il aveam la mana pe proprietar sa nu ii fie date pentru a o putea radia, trebuia sa explice cum a ajuns masina in posesia altei persoane fara imputernicire. eu acum am doar masina neinmatriculabila si la politie declaratia persoanei caareia i-am dat suma de bani in care ea recunoaste ca mi-a dat amsina contra acelei sume de bani. vreun sfat? important ar fi sa imi primesc banii inapoi dar cred ca doar intr-un proces civil s-ar putea si nu stiu daca la 3 ani de la acea data se mai poate face ceva...chiar si atunci un avocat mi-a zis ca e o suma prea mica (2000 euro) si neavand un contract pt suma aia ...cine stie.multumesc!
buna, daca ma poate ajuta cineva cu o informatie..dupa cum spune titlul este vorba despre un D.P facut pentru ca s-a depistat la RAR un autovehicul care avea seriile de la caroserie sudate si nu era omologata "recarosarea" , detaliile ar fi mai multe , cert este ca dosarului i s-a dat N.U.P cam prin 2008, se mai poate face o plangere acum impotriva politistului care s-a ocupat de dosar pentru abuz in serviciu sau ceva de genul ? sau este un termen limita:D
S-a decis N.U.P in cazul meu ..interesant ca pentru nimeni dintre cei implicati nu a inceput urmarirea penala....doar ca eu am ramas fara acte la masina....as putea obtzine o dovada cumva care sa tina loc de contract de vanzare cumparare ca sa o imatriculez....sau actul de donatie e valabil? Am inteles ca ar fi o metoda prin care masina ar putea fi inmatriculata si data mie in custodie fara a o putea vinde in viitor...deoarece am fost cumparator de buna credinta stie cineva despre asa ceva un caz asemanator? mai ales ca masina a fost inmatriculata ..deci ar fi ok d.p.d.v. tehnic..
scrie clar "act de donatie" ...donatie fara nici o obligatie....subsemnatul donatar accept in conditiile art. 814 din cod civil donatia ce mi se face.....
am gasit ceva ciudat...parca o sansa sa inmatriculez masina dar nu prea inteleg bine la ce se refera citatul asta "Autovehiculul sau remorca ce nu pot fi identificate datorita lipsei, alterarii sau distrugerii elementelor de identificare poansonate sau stantate de constructor ori autovehiculul sau remorca asamblate din piese ce nu pot fi identificate sau cele pentru care nu se poate stabili identitatea unuia sau mai multor detinatori ori proprietari succesivi, nu pot fi omologate în vederea admiterii în circulatia pe drumurile publice. Se excepteaza autovehiculul si remorca pentru care politia poate stabili provenienta legala a acestuia.
Autovehiculele si remorcile reclamate ca fiind furate în România sau în strainatate si date în urmarire de Inspectoratul General al Politiei Romane, nu se înmatriculeaza. Fac exceptie autovehiculele si remorcile pentru care organul de urmarire penala a emis o dispozitie prin care se permite înmatricularea pâna la finalizarea cercetarilor, caz în care în certificatul de înmatriculare si în cartea de identitate a vehiculului se înscrie mentiunea „Autovehicul declarat furat din (tara) la data de .... . ”. Circulatia acestor vehicule este permisa doar pe teritoriul României.
Autoritatea competenta pentru înmatricularea si radierea autovehiculelor si remorcilor este Directia Generala de Evidenta Informatizata a Persoanei din Ministerul de Interne, prin structurile teritoriale de specialitate.
Autovehiculul si remorca se înmatriculeaza, permanent, temporar sau pentru probe, la autoritatea competenta în raza careia proprietarul îsi are domiciliul sau sediul, pentru persoanele române, ori resedinta sau domiciliul în cazul cetatenilor straini. "
O intrebare in plus fatza de acest subiect....daca stie cineva o modalitate prin care eu as putea acum inscrie aceasta masina in circulatie...eventual sa achit taxa de prima inmatriculare pentru ea ....si am inteles ca masina putea ramane in custodia mea cu anumite specificatii in talon cum ca masina neinmatriculabila. Multumesc!