buna, daca ma poate ajuta cineva cu o informatie..dupa cum spune titlul este vorba despre un D.P facut pentru ca s-a depistat la RAR un autovehicul care avea seriile de la caroserie sudate si nu era omologata "recarosarea" , detaliile ar fi mai multe , cert este ca dosarului i s-a dat N.U.P cam prin 2008, se mai poate face o plangere acum impotriva politistului care s-a ocupat de dosar pentru abuz in serviciu sau ceva de genul ? sau este un termen limita:D
pai mi-a luat mie actele masinii ( ridicat ) si numerele de inmatriculare pt ca masina era inmatriculata in RO cu inspectie tehnica la zi si le-a predat in mana fostului proprietar , masina era inmatriculata pe fundatie non profit, eu am achizitionat-o contra unei sume de la o persoana care nu era proprietar de drept al acesteia doar ca avea actele si masina. in cele din urma politistul i-a spus proprietarului sa radieze masina, mie mi-a fost lasata masina fara numere cu instiintarea ca nu se mai poate inmatricula, iar ca raspuns la plangerea mea de inselaciune ,din declaratia de la politie, impotriva celui caruia i-am dat banii am primit motivarea ca nu este inselaciune deoarece nici acea persoana nu stia despre modificarile aduse masinii.parerea mea este ca trebuia sa imi primesc banii innapoi si actele cu care il aveam la mana pe proprietar sa nu ii fie date pentru a o putea radia, trebuia sa explice cum a ajuns masina in posesia altei persoane fara imputernicire. eu acum am doar masina neinmatriculabila si la politie declaratia persoanei caareia i-am dat suma de bani in care ea recunoaste ca mi-a dat amsina contra acelei sume de bani. vreun sfat? important ar fi sa imi primesc banii inapoi dar cred ca doar intr-un proces civil s-ar putea si nu stiu daca la 3 ani de la acea data se mai poate face ceva...chiar si atunci un avocat mi-a zis ca e o suma prea mica (2000 euro) si neavand un contract pt suma aia ...cine stie.multumesc!
daca faceti plingere ptr abuz in serviciu (personal nu cred ca este savirsita infractiunea dar este dreptul dvs) si politistul va scapa cu NUP (cel mai probabil) aveti "sansa" sa faca impotriva dvs plingere ptr denunt calomnios (au invatat sa faca asta mai ales ca s-au saturat de toate reclamatiile nefondate facute la adresa lor de-a lungul timpului) si atunci veti avea probleme mai mari si o sa cheltuiti bani cu drumul pina la parchet si avocat care sa va reprezinte.
este dreptul dvs sa faceti plingere insa trebuie sa luati in considerare si aspectul expus de mine.
sa stiti ca aveti mare dreptate ...avand in vedere ca el a facut ce i-a sugerat dl procuror situatia se va indrepta inspre ceea ce ati spus mai sus.multumesc mult pentru raspunsul prompt si folositor zic eu.