avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate GabrielaMax

Activitate GabrielaMax

Răspuns la discuția Vanzare apartament luat cu credit
Desigur, vom intreba si banca. Din cate auzisem si a scris si cineva mai sus, imobilul ar putea fi vandut catre cineva care ar vrea sa cumpere imobilul tot prin credit si care ar prelua ratele ramase de plata. Ne vom lamuri la banca, dar voiam sa aflu si din alte surse.



Dapix a scris:

Dacă mâine achitați integral creditul ipotecar, cereți la cartea funciară eliberarea de sarcini, și apoi puteți vinde casa. Practic, nici o bancă nu se va complica să accepte ca dvs să înstrăinați imobilul ipotecat altei persoane. Și nu cred că ar arunca cineva bani să cumpere un imobil grevat de sarcini.

Banca îl poate scoate la licitație oricând, să-și recupereze banii dați credit dvs, în cazul că deveniți insolvabil și nu mai puteți plăti ratele.

Cum sa cumperi un apartament ipotecat, păi care-i logica`?
Imobilul este ipotecat la cartea funciara, ca garanție pentru creditul acordat dvs.
Este foarte, foarte complicat, și aproape imposibil ce vreți dvs.

Dacă BANCA riscă, și va accepta vânzarea imobilului, e problema băncii.
Pentru lămuriri, mergeți și întrebați banca, că e cel mai simplu.

Răspuns la discuția Vanzare apartament luat cu credit
Raspunsul de mai sus (5 ani) se referea la creditul Prima Casa.

Ionut.ion a scris:

Aveti raspunsul mai sus, 5 ani.

Răspuns la discuția Vanzare apartament luat cu credit
Buna ziua,

Imobilul este luat prin credit imobiliar. Stiti cumva pe ce perioada exista interdictia de instrainare la acesta?

Multumesc

a scris:

Buna ziua,

In primul rand solicitati acordul bancii pentru vanzarea imobilului, iar dupa obtinerea acestuia procedati la vanzare propriu zisa.

Nu puteti finaliza procedura de vanzare fara achitarea intregului credit.

Nota: Pentru imobilele achizitionate prin programul Prima casa exista o interdictie de instrainare pe o perioada de 5 ani de la data achizitiei.

O zi frumoasa!

Buna ziua,

Ma puteti informa, va rog, cu privire la procedura vanzarii unui apartament cumparat prin credit?

Daca l-am achizitionat acum trei luni si platim deja ratele lunare la el, dupa cat timp il putem vinde? De asemenea, cu banii primiti din vanzare suntem obligati sa inchidem creditul, sau putem cumpara un alt apartament si sa continuam sa platim ratele initiale la banca, ca si pana acum?

Va multumesc!
Au fost la zi si facultatea si masteratul, multumesc!
Buna ziua,

Ma puteti lamuri, va rog, in legatura cu cateva aspecte legate de stagiul de cotizare si de vechimea in munca pentru calculul pensiei mele?

Eu am fost studenta la o facultate de stat in perioada 2008-2011, in urma careia am obtinut diploma de licenta si, apoi, masteranda in perioada 2011-2013, tot la o facultate de stat, in urma careia am obtinut diploma de masterat. Nu am platit asigurarile sociale in aceasta perioada si nu am lucrat deloc.

In perioada 2014-2016, am lucrat 2 ani cu contract de munca.

Din iulie 2016 pana in septembrie 2019 sunt in concediu de crestere copil (este vorba despre doua concedii de crestere copil consecutive si normale, a cate 2 ani - nu de handicap - intrucat am intrat dintr-un concediu de crestere copil in altul, fiind vorba de 2 copii, pe care i-am facut unul dupa altul). In aceasta perioada nu mi-am platit contributia de asigurari sociale la stat, dar am luat si iau in continuare indemnizatia aferenta in ambele concedii, intrucat am avut minim 12 luni anterior lucrate.

Intrebarea mea este, daca imi puteti raspunde, va rog: care este vechimea mea totala in munca si care sunt anii care vor intra in stagiul de cotizare la pensie? Intrucat stiu ca stagiul de cotizare este diferit de vechimea in munca.

Va multumesc frumos!
Multumesc pentru raspunsul prompt. Ar fi posibil, totusi, ca mama mea sa poata face recurs la hotararea definitiva?

Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Un alt proces nu mai poate fi deschis, intrucat se va invoca autoritatea de lucru judecat.

Buna ziua,

Mama mea a intentat proces Casei de Pensii in vederea recalcularii si maririi pensiei, deoarece a lucrat o perioada in acord global si a platit taxele la stat pentru acea perioada. In urma procesului, instanta a hotarat marirea pensiei. Casa de Pensii a facut recurs si, in urma acestuia, instanta a emis hotararea judecatoreasca definitiva, conform careia se anuleaza marirea pensiei si se decide ca pensia sa ramana la valoarea initiala (deci a dat dreptate Casei de Pensii).

As dori sa va intreb daca mama mea ar putea face recurs la hotararea judecatoreasca definitiva a instantei. De asemenea, as dori sa stiu daca, peste o perioada de timp (un an-doi, sa zicem), mama ar putea intenta un nou proces Casei de Pensii, colaborand cu alti avocati, prin care sa solicite marirea pensiei prin luarea in considerare a muncii in acord global.

Multumesc,

Gabriela Max