avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se poate ataca hotararea judecatoreasca definitiva ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se poate ataca hotararea judecatoreasca definitiva privind recalcularea pensiei?

Buna ziua,

Mama mea a intentat proces Casei de Pensii in vederea recalcularii si maririi pensiei, deoarece a lucrat o perioada in acord global si a platit taxele la stat pentru acea perioada. In urma procesului, instanta a hotarat marirea pensiei. Casa de Pensii a facut recurs si, in urma acestuia, instanta a emis hotararea judecatoreasca definitiva, conform careia se anuleaza marirea pensiei si se decide ca pensia sa ramana la valoarea initiala (deci a dat dreptate Casei de Pensii).

As dori sa va intreb daca mama mea ar putea face recurs la hotararea judecatoreasca definitiva a instantei. De asemenea, as dori sa stiu daca, peste o perioada de timp (un an-doi, sa zicem), mama ar putea intenta un nou proces Casei de Pensii, colaborand cu alti avocati, prin care sa solicite marirea pensiei prin luarea in considerare a muncii in acord global.

Multumesc,

Gabriela Max
Un alt proces nu mai poate fi deschis, intrucat se va invoca autoritatea de lucru judecat.
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspunsul prompt. Ar fi posibil, totusi, ca mama mea sa poata face recurs la hotararea definitiva?

Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Un alt proces nu mai poate fi deschis, intrucat se va invoca autoritatea de lucru judecat.

Se mai poate face un alt proces in conditii care sa excluda posibilitatea invocarii autoritatii de lucru judecat, insa trebuie analizat cazul in concret pentru a vedea daca este posibil.

Nu se mai poate ataca hotararea cu recurs, intrucat deja s-a formulat aceasta cale de atac de catre Casa de Pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea in executare a unei hotarari judecatoresti adina26red adina26red Am dat in judecata Casa de pensii, deoarece a refuzat sa-mi includa la recalcularea pensiei, drepturile banesti(acord global), exemplificate in adeverintele ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta sa judece recursul intr-un litigiu avand ca obiect legea 189/2000 maria1956 maria1956 Buna seara,in procesul cu Casa de pensii pentru stabilirea drepturilor conf. lg. 189/2000 aceasta a facut recurs.Unde se judeca recursul , la Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa ridicare masina ariana26 ariana26 In urma unui proces de plangere contraventionala impotriva politiei si a firmei de ridicari auto ILCOR am obtinut ca solutionare anularea procesului verbal ... (vezi toată discuția)