Mama mea a intentat proces Casei de Pensii in vederea recalcularii si maririi pensiei, deoarece a lucrat o perioada in acord global si a platit taxele la stat pentru acea perioada. In urma procesului, instanta a hotarat marirea pensiei. Casa de Pensii a facut recurs si, in urma acestuia, instanta a emis hotararea judecatoreasca definitiva, conform careia se anuleaza marirea pensiei si se decide ca pensia sa ramana la valoarea initiala (deci a dat dreptate Casei de Pensii).
As dori sa va intreb daca mama mea ar putea face recurs la hotararea judecatoreasca definitiva a instantei. De asemenea, as dori sa stiu daca, peste o perioada de timp (un an-doi, sa zicem), mama ar putea intenta un nou proces Casei de Pensii, colaborand cu alti avocati, prin care sa solicite marirea pensiei prin luarea in considerare a muncii in acord global.
Se mai poate face un alt proces in conditii care sa excluda posibilitatea invocarii autoritatii de lucru judecat, insa trebuie analizat cazul in concret pentru a vedea daca este posibil.
Nu se mai poate ataca hotararea cu recurs, intrucat deja s-a formulat aceasta cale de atac de catre Casa de Pensii.