avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Punerea in executare a unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Punerea in executare a unei hotarari judecatoresti

Am dat in judecata Casa de pensii, deoarece a refuzat sa-mi includa la recalcularea pensiei, drepturile banesti(acord global), exemplificate in adeverintele eliberate de institutiile unde am lucrat, pentru care s-a platit CAS ul.Am castigat procesul si Casa de pensii nu a facut recurs in termenul legal comunicat de instanta.As dori sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a intra in drepturile care mi se cuvin, respectiv, recalcularea pensiei, tinandu-se cont si de sumele specificate in adeverinte.Multumesc anticipat, oricui are bunavointa de a-mi raspunde.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:30, 9 Noiembrie 2010
Buna ziua !
Cu hotararea emisa de instanta , pe care aplicati mentiunea de "definitiva si irevocabila" ( la instanta care a emis hotararea) solicitati acordarea drepturilor cuvenite Casei de Pensii .
In situatia in care Casa de pensii nu intelege sa se conformeze sentintei pronuntata de instanta, puteti proceda astfel: obtineti de la instanta o copie legalizata a sentintei, cu mentiunea definitiva si irevocabila si apoi notificati Casa de pensii sa va recalculeze pensia aratand totodata, in notificare, ca in situatia in care nu intelege sa se conformeze sentintei o actionati in instanta pentru obligatia de a face si veti solicita si daune cominatorii (amenda civila pe zi de intarziere, art. 580 alin 3 din C. p.civ.).
Interventie moderator Am rugamintea sa nu mai deschideti alte discutii pe aceeasi tema. Multumesc!
La intrebare vi s-a raspuns mai sus. Ce sa faceti la executor? Depuneti hotararea la registratura casei de pensii.

Gabriela Pintea

adina26red a scris:
Am hotarare definitiva si irevocabila de recalculare a pensiei tinandu-se cont de veniturile specificate in adeverintele eliberate de institutiile unde am lucrat.Sunt obligata sa notific Casa de pensii, prin executori , sa puna in aplicare recalcularea pensiei, sau pot sa-i instiintez si sub forma de recomandata cu raspuns platit?Mii de multumiri celor care vor avea bunavointa sa-mi raspunda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata drepturilor la pensie in urma unei hotarari judecatoresti silviaRadu54 silviaRadu54 Printr-o hotarare judecatoresca ramasa definitiva in urma recursului am castigat drepturi restante la pensie din anul 2012. 1. Cum trebuie sa procedez? 2. ... (vezi toată discuția)
Decizia curtii de apel, pt recalculare pensie simpatyk simpatyk Asupra recursului de fata, Prin sentinta civila nr .117/15.01.2009 a Tribunalului Dolj, a fost admisa contestatia formulata si precizata privind pe ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva si irevocabila nerespectata de casa de pensii dorelbaiu dorelbaiu In urma unei sentinte ramasa definitiva si irevocabila prin nerecurare, casa de pensii a emis doua decizii care insa nu respecta intocmai dispozitivul ... (vezi toată discuția)