In urma unei sentinte ramasa definitiva si irevocabila prin nerecurare, casa de pensii a emis doua decizii care insa nu respecta intocmai dispozitivul sentintei, in sensul ca dupa recalcularea impusa:
- nu a introdus in calcul doua din sumele prevazute in hotarare;
- nu a respectat data prevazuta in hotarare pentru plata diferentelor decat pentru unele sume, pentru altele prevazand o data mai recenta decat cea din prima decizie, care este de fapt singura data impusa de instanta.
In decizie este aceeasi indicatie dintotdeauna a art.87 lg.19/2000 cu termen de 45 zile la instanta de judecata, unde se dau termene de peste un an.
In asemenea conditii nu este corect din partea casei de pensii sa tergiverseze ani de zile, sub diferite forme, respectarea unui drept, cu atat mai mult cand este vorba de dreptul unor oameni care au mai putine sanse sa supravietuiasca unor asemenea termene.
Oare pentru institutiile statului executarea unei hotarari este facultativa?
Persoanele care au in atributiile de seviciu punerea in aplicare a hotararilor judecatoresti nu raspund in nici un fel de incalcarea lor?
Recalculare pensie
monalisa16
Buna ziua,
Am lucrat in invatamant, sunt pensionara din 2013 si am depus in luna mai 2015 dosarul complet pentru recalcularea pensiei ,deoarece am lucrat la ... (vezi toată discuția)