avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sentinta definitiva si irevocabila nerespectata de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sentinta definitiva si irevocabila nerespectata de casa de pensii

In urma unei sentinte ramasa definitiva si irevocabila prin nerecurare, casa de pensii a emis doua decizii care insa nu respecta intocmai dispozitivul sentintei, in sensul ca dupa recalcularea impusa:
- nu a introdus in calcul doua din sumele prevazute in hotarare;
- nu a respectat data prevazuta in hotarare pentru plata diferentelor decat pentru unele sume, pentru altele prevazand o data mai recenta decat cea din prima decizie, care este de fapt singura data impusa de instanta.

Ce se mai poate face?
depuneti o noua contestatie la Comisia Centrala de pensii in termenul indicat in decizie
In decizie este aceeasi indicatie dintotdeauna a art.87 lg.19/2000 cu termen de 45 zile la instanta de judecata, unde se dau termene de peste un an.
In asemenea conditii nu este corect din partea casei de pensii sa tergiverseze ani de zile, sub diferite forme, respectarea unui drept, cu atat mai mult cand este vorba de dreptul unor oameni care au mai putine sanse sa supravietuiasca unor asemenea termene.
Oare pentru institutiile statului executarea unei hotarari este facultativa?
Persoanele care au in atributiile de seviciu punerea in aplicare a hotararilor judecatoresti nu raspund in nici un fel de incalcarea lor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie monalisa16 monalisa16 Buna ziua, Am lucrat in invatamant, sunt pensionara din 2013 si am depus in luna mai 2015 dosarul complet pentru recalcularea pensiei ,deoarece am lucrat la ... (vezi toată discuția)
Durata drept de recurs pianino pianino Buna ziua!Am primit hotararea judecatoreasca pe 23 dec. 2011 cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare.Se mai pot incadra in termen, pentru ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie ARKzad ARKzad Am obtinut prin instanta,recalcularea pensiei.Dupa cat timp de la data depunerii hotarari la oficiul de pensii pot beneficia de noua decizie de ... (vezi toată discuția)