avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate djszabi

Activitate djszabi

Răspuns la discuția Adaugare coduri CAEN PFA
Buna ziua.

Sunt in aceeasi situatie ca dumneavoastra, m-ar interesa daca ati reusit sa rezolvati situatia dumneavoastra. De asmenea m-ar interesa daca exista costuri pentru adaugarea unui COD CAEN la ONRC? Va multumesc.
Mulțumesc frumos pentru răspunsul prompt. Având în vedere că adunarea generală nu poate fi convocată conform articolului 47 din legea nr. 196/2018 ce alte modalități se poate accepta în acest caz?

Acordul de asociere, lista cu membrii al asociației de proprietari nu a fost actualizată de la înființarea acestuia, respectiv anul 1997. Între timp au decedat persoane, s-au mutat sau unii proprietari refuză semnarea tabelelor.
Bună seara,

Mă confrunt cu o situație ciudată, la prima adunare generală din noiembrie 2018 a asociației de proprietari din blocul nostru s-a propus ca să preiau funcția de președinte iar eu în necunoștiință de cauză am acceptat să preiau funcția deși nu aveam dreptul deorece nu sunt membru proprietar al asociației respective, nici al blocului, sunt doar chiriaș. Am dovezi și că adunarea generală nu a fost întrunită conform legii, nu toți proprietarii membrii au fost anunțați prin afișare/semnătura tabel/scrisoare confirmare primire.

Procesul verbal a fost întocmit tocmai de persoana mea, iar din cauza că hotărâriile nu respectă legea în vigoare aș vrea să le anulez. Procesul verbal a fost afișat după 10 zile, între timp s-a mai făcut o adunare generală la care am fost atenționat că unele hotărâri ce s-a luat (și încalcă legea) nu a fost puse în aplicare.

Ce pot să fac în acest caz? Nici cenzorul ales nu îndeplinește condițiile ocupării postului.
Multumesc frumos.

george-neagu a scris:

Declaratia unica pentru cei nou infiintati se depune in maxim 30 de la infiintarea la registrul comertului. O sa completati doar partea cu estimatul pentru din 2019. Adica cam ce venituri estimati ca veti incasa in acest an pe activitatea dumneavoastra si cam ce cheltuili veti plati. Pe aceste valori rezulta un venit anual net estimat ca diferenta intre el si se va plati impozit pe venit 10% .

Asa este, problema e alta. Declaratia se depune doar online incepand de la 1 ianuarie, iar formularul existent pe site este cel din 2018.
Mulțumesc pentru răspunsul prompt, dl-e George Neagu!

În altă ordine de idei m-ar interesa și să înregistrez întreprinderea în evidențele ANAF-ului. Din câte am citit pe forum documentele necesare pentru înregistrarea II-ului sunt:
1. Dosar șină cu datele complete ale firmei pe fața acestuia (Nume, CUI, NR reg.)
2. Copie certificat de înregistrare emis de ORC;
3. Copie certificat constatator emis de ORC;
4. Copie rezoluție emisa de ORC;
5. Copie carte de identitate
6. Declarația unică

Vă rog să ma corectați dacă nu știu bine. Întrebarea mea este: mâine dacă merg să mă înregistrez, va trebui să depun declarația unică pentru anul 2018 sau 2019? De asemenea am văzut că a apărut în știri cum că a apărut și noua formulă pentru anul 2019, până la urma care se completează? Vă reamintesc că întreprinderea a fost înființată săptămâna aceasta.
Buna ziua,

Recent am înființat o întreprindere individuală principală activitate 9001 - Sonorizare evenimente spectacole și va trebui să plătesc licențele aferente pentru scop lucrativ respectiv utilizarea fonogramelor la UPFR.

Întrebarea mea este dacă aceste taxe pot fi trecute ca și cheltuieli? Vă mulțumesc anticipat.
Vă mulțumim pentru lămurire.
În decursul unei luni de zile tot ce a realizat devine ilegal? Mă refer la semnat contract cu firma administratoare de exemplu?
Chiar și în cazul în care nu există conflict de interese iar respectivul ar vrea să demisioneze/renunțe?