avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anulare hotărâre al adunării generale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anulare hotărâre al adunării generale

Bună seara,

Mă confrunt cu o situație ciudată, la prima adunare generală din noiembrie 2018 a asociației de proprietari din blocul nostru s-a propus ca să preiau funcția de președinte iar eu în necunoștiință de cauză am acceptat să preiau funcția deși nu aveam dreptul deorece nu sunt membru proprietar al asociației respective, nici al blocului, sunt doar chiriaș. Am dovezi și că adunarea generală nu a fost întrunită conform legii, nu toți proprietarii membrii au fost anunțați prin afișare/semnătura tabel/scrisoare confirmare primire.

Procesul verbal a fost întocmit tocmai de persoana mea, iar din cauza că hotărâriile nu respectă legea în vigoare aș vrea să le anulez. Procesul verbal a fost afișat după 10 zile, între timp s-a mai făcut o adunare generală la care am fost atenționat că unele hotărâri ce s-a luat (și încalcă legea) nu a fost puse în aplicare.

Ce pot să fac în acest caz? Nici cenzorul ales nu îndeplinește condițiile ocupării postului.
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
djszabi, utilizator
Cel mai recent răspuns: vasicom2000@gmail.com , utilizator 14:56, 22 Ianuarie 2019
In conditiile in care dv nu detineti calitatea de membru proprietar in imobil,nu intruniti conditiile si criteriile obligatorii pentru a putea fi ales in functii de reprezentare a asociatiei de proprietari
Pentru a va informa corect si complet asupra dispozitiilor care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,drepturi si obligatii ,studiati responsabil disp L nr 196/2018
In speta dv,in calitatea de reprezentant legal al asociatiei de proprietari ales cu incalcarea dispozitiilor in vigoare,convocati in conditiile legii adunare generala,aduceti la cunostiinta membrilor proprietari ca nu intruniti conditiile legale sa fiti ales in functii de reprezentare in structurile asociatiei de proprietari
Urmeaza ca membrii proprietari sa aleaga in conformitate cu dispozitiile in vigoare reprezentant legal,membrii comitetului,cenzor/comisie de cenzori
Mulțumesc frumos pentru răspunsul prompt. Având în vedere că adunarea generală nu poate fi convocată conform articolului 47 din legea nr. 196/2018 ce alte modalități se poate accepta în acest caz?

Acordul de asociere, lista cu membrii al asociației de proprietari nu a fost actualizată de la înființarea acestuia, respectiv anul 1997. Între timp au decedat persoane, s-au mutat sau unii proprietari refuză semnarea tabelelor.
Pentru, djszabi. Dv. sunteţi în totală ilegalitate. La Ad. Gen. a A.de P., nu participă decât strict membrii A.de P. Dv. fiind din afara A.,deP. nu trebuia să redactaţi P.V. şi mai grav a-ţi fost propusă preşedintă. Puteaţi participa doar ca observator, fără nici-o implicare..Totul se poate repara prin Hot.Judecătorească. Sau dacă A.de P. acceptă reconvocare şi anularea hot.precedente. Lucru ilegal. Succes deplin.
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
vasicom2000@gmail.com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare presedinte de asociatie inca din luna aprilie 2024 am ... Mihai8 Mihai8 revocare presedinte de asociatie Inca din luna aprilie 2024 am demarat procesul de revocare al presedintelui asociatiei de proprietari. am mers din usa in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, avem o problema cu un membru de comitet care singur ... ElenaV1977 ElenaV1977 Buna ziua, Avem o problema cu un membru de comitet care singur organizeaza sedinte de capul lui, Mai grav este ca a solicitat bani de la anumiti proprietari ca ... (vezi toată discuția)
Adunările generale anuale sunt ilegale dacă nu sunt convocați toȚi proprietari, dar și toȚi membrii semnatari ai acordului de asociere ! flory_mr flory_mr Am găsit o speță juridică prin care se dovedește că sunt ilegale (nule absolut) mai toate Adunările Generale anuale convocate în orice Asociație de ... (vezi toată discuția)