avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Activitate Vic2018

Activitate Vic2018

Precizez ca pe Comunicarea de adresa emisa de catre Judecatorie, aceasta era emisa pe numele meu "catre CAB.AV. X-ulescu " deci el folosea pe nedrept apelativul "avocat" pot sa ma agat de acest aspect? In plus am toate mesajele cu acesta, unde l-am intrebat daca mosternitorii au fost instiintati, iar el mi-a raspuns ca "DA" dar nu au depus intampinare si ca totul este in "favoarea nostra"

gi-jane2 a scris:

din ce motiv considerati ca sunt putine sanse de reusita ?

pt ca i-ati facut procura, deci v-a reprezentat ca oricare alta persoana, nu ca avocat.
iar faptul ca e prost, nu poate face obiectul plangeri penale, ci numai pe civil, ati putea obtine suma cu care v-a pagubit.

Am aflat intamplator, cautand numele dansului pe internet, ca are o plangere penala pt trafic de influenta, fiind condamnat cu suspedare, avand o perioada de 4 ani de supraveghere. De cand se calculeaza acesti 4 ani ? De la data sentintei ?Cum aflu daca el este inca in perioada de supraveghere?


gi-jane2 a scris:

pe parte penala, ii puteti face plangere pt inselaciune, dar nu stiu ce veti rezolva

din ce motiv considerati ca sunt putine sanse de reusita ? Nu are nici o valoare o eventuala plangere penala impotriva lui ?




Cerera RESPINSA, bineinteles, ca fiind introdusă împotriva unei persoane fără capacitate procesuală de folosintă.
Certificatul de deces era in posesia "avocatului" dar bineinteles ca nu l-a depus la dosar daca el a intentant instanta impotriva decedatului (fostul meu sot a decedat in strainatate probabil el spera ca certificatul lui sa nu fi fost transcris in Romania, dar este oricum este o absurditate ceea ce a facut el). Eu nu am cunostiinte juridice dar nu cred ca din punct de vedere juridic este admis asa ceva.
Pt incercarea de recuperare cui ma sfatuiti sa ma adresez? Unui avocat penalist ?
Daca fac plangere penala impotriva lui exista sansa sa imi recuperez paguba si eventualele cheltuieli pt judecata?
Pe decedat!
Buna ziua,
In august 2021 am apelat la un avocat pt a dezbate partajul succesoral cu fostul meu sot decedat la 1 an dupa pronuntarea divortului (divort in 2017 fara partaj iar el in 2018 a decedat) nu am avut copii si nici el in urma divortului nu a avut, deci singurii lui mostenitori fiind mama si fratii.
Am dorit sa dezbat partajul succesoral pt bunurile dobandite in timpul casatoriei.
Acest avocat mi-a deschis instanța de partaj bunuri comune impotriva decedatului, m-a pus sa platesc o taxa de timbru sarata (14.413,00 lei), pe care bineinteles am pierdut-o deoarece ceea ce el a facut este gresit din punct de vedere juridic. Acest "avocat" cunoscand circumstantele decesului (accident) si avand copia certificatului de deces printre actele care i le-am inmanat.Mi-a spus ca va chema mostenitorii in instanta, ocupandu-se el de a obtine toate datele respectivilor mostenitori.
Am aflat apoi ca defapt acest domn nici macar nu are drept de profesie fiind suspendat din Baroul de avocati, avand o condamnare penala, fapt de care el nu m-a informat.
I-am dat acestui "avocat" 3.400,00 lei cash, drept onorariu (fara factura, fara mandat), in urma celor intamplate saptamana trecuta a fost de acord sa imi inapoieze doar 3.000,00 lei.
M-am adresat dansului cu buna credinta in speranta ca imi va rezolva o problema, defapt mi-a creat una si mai mare.
Intrebarea mea este: Facandu-i acestui domn o plangere la Parchet/Politie, exista sansa sa imi recuperez banii care i-am platit drept taxa de timbru, pt incompetenta lui si pt faptul ca m-a mintit ca este avocat el defapt actionand ca un "mandatar" (ma pus sa ii fac o procura la notar cand i-am încredințat cazul meu).Daca ma aventurez intr-un proces de genul, exista sansa de castig?
Care sunt demersurile, imi puteti spune?
Buna seara, am o intrebare.
Bunicul decedat in urma cu 25 de ani proprietar al casei (bun personal avut inaintea casatoriei cu bunica) bunica este inca in viata. Cei doi copii ai lor ambii decedati (Costel d.1993/Marcel d.2013), acestia au la randul lor: Marcel 1 fiica - Costel 2 copii - Nici o succesiune dezbatuta in toti anii.
Poate bunica sa faca acte de proprietate unuia dintre nepoti fara acordul celorlalti?
Răspuns la discuția partaj
Multumesc pt raspuns, dar ce se intampla daca mostenitorii lui nu vor face succesiunea?
Eu voi ramane mereu cu acest apartament pe care nu il detin 100% si orice imbunatatire as dori sa ii fac imi este teama pt ca ii va creste valoarea (in cazul in care ei imi vor cere dezpagubire odata si odata- necuvenita - tiind cont ca este un bun "parvenit" )
Discuție partaj
Buna ziua, as dori parerea dvs in legatura cu situatia mea.
In urma divortului fara copii, finalizat in iunie 2018 nu am facut partajul cu fostul sot, negasind un acord comun, fiind vb de multe bunuri comune, in oct 2018 fostul sot a decedat.
In timpul casniciei, bunica mea materna ne-a donat la ambii apartamentul ei.
Ce actiune pot face eu pt a obtine 100% din acel apartament acum? Tinand cont de faptul ca numai am nici o legatura cu fratii/surorile fostului si mama lui, iar ei locuind in alt judet nu au nici o legatura cu acest imobil.
In cazul in care ar pretinde sa fie despagubiti as putea solicita faptul ca ei se folosesc de casa si bunurile cumparate in timpul casatoriei noastre, casa ridicata de fostul inaintea casatoriei pe terenul parintilor lui dar finalizata partial impreuna.