avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Buna ziua, as dori parerea dvs in legatura cu situatia mea.
In urma divortului fara copii, finalizat in iunie 2018 nu am facut partajul cu fostul sot, negasind un acord comun, fiind vb de multe bunuri comune, in oct 2018 fostul sot a decedat.
In timpul casniciei, bunica mea materna ne-a donat la ambii apartamentul ei.
Ce actiune pot face eu pt a obtine 100% din acel apartament acum? Tinand cont de faptul ca numai am nici o legatura cu fratii/surorile fostului si mama lui, iar ei locuind in alt judet nu au nici o legatura cu acest imobil.
In cazul in care ar pretinde sa fie despagubiti as putea solicita faptul ca ei se folosesc de casa si bunurile cumparate in timpul casatoriei noastre, casa ridicata de fostul inaintea casatoriei pe terenul parintilor lui dar finalizata partial impreuna.
Cel mai recent răspuns: Vic2018 , utilizator 17:04, 9 Iulie 2020
Buna ziua,
Bunul donat este bun comun daca in contractul de donatie s-a stipulat ca va fi bun comun, ceea ce inseamna ca in aceasta situatie nu veti putea obtine dreptul de proprietate deplin pe intreg apartamentul. Daca donatia a fost incheiata doar cu dvs. si nu se specifica in contract ca bunul va fi comun, atunci apartamentul este bunul dvs. propriu.
Pentru oricare din situatii , trebuie sa cereti notarului care dezbate succesiunea sotului lichidarea regimului matrimonial de bunuri conform art. 355 al.3 Cod Civ. Aceasta lichidare se va face intre dvs. si mostenitorii sotului decedat. Pentru orice incident ivit in cadrul acestei proceduri, veti avea o cale de atac la instanta de judecata.
Inclusiv dvs. in calitate de creditor al defunctului, puteti cere dezbaterea succesiunii.
Multumesc pt raspuns, dar ce se intampla daca mostenitorii lui nu vor face succesiunea?
Eu voi ramane mereu cu acest apartament pe care nu il detin 100% si orice imbunatatire as dori sa ii fac imi este teama pt ca ii va creste valoarea (in cazul in care ei imi vor cere dezpagubire odata si odata- necuvenita - tiind cont ca este un bun "parvenit" )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeschidere mostenire astefanescum81 astefanescum81 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. In 2002 socrul meu a decedat, la momentul respectiv era divortat. Cei doi copii (sotul meu si fratele lui) ... (vezi toată discuția)
Mostenire ,succesiune anays18 anays18 cum se poate face act pe un apartament intreg, in cazul in care se dezbate succesiunea doar pt un parinte care a decedat ,cealalta parte a celuilalt parinte ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)