avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, In august 2021 am apelat la un avocat pt a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, In august 2021 am apelat la un avocat pt a dezbate ...

Buna ziua,
In august 2021 am apelat la un avocat pt a dezbate partajul succesoral cu fostul meu sot decedat la 1 an dupa pronuntarea divortului (divort in 2017 fara partaj iar el in 2018 a decedat) nu am avut copii si nici el in urma divortului nu a avut, deci singurii lui mostenitori fiind mama si fratii.
Am dorit sa dezbat partajul succesoral pt bunurile dobandite in timpul casatoriei.
Acest avocat mi-a deschis instanța de partaj bunuri comune impotriva decedatului, m-a pus sa platesc o taxa de timbru sarata (14.413,00 lei), pe care bineinteles am pierdut-o deoarece ceea ce el a facut este gresit din punct de vedere juridic. Acest "avocat" cunoscand circumstantele decesului (accident) si avand copia certificatului de deces printre actele care i le-am inmanat.Mi-a spus ca va chema mostenitorii in instanta, ocupandu-se el de a obtine toate datele respectivilor mostenitori.
Am aflat apoi ca defapt acest domn nici macar nu are drept de profesie fiind suspendat din Baroul de avocati, avand o condamnare penala, fapt de care el nu m-a informat.
I-am dat acestui "avocat" 3.400,00 lei cash, drept onorariu (fara factura, fara mandat), in urma celor intamplate saptamana trecuta a fost de acord sa imi inapoieze doar 3.000,00 lei.
M-am adresat dansului cu buna credinta in speranta ca imi va rezolva o problema, defapt mi-a creat una si mai mare.
Intrebarea mea este: Facandu-i acestui domn o plangere la Parchet/Politie, exista sansa sa imi recuperez banii care i-am platit drept taxa de timbru, pt incompetenta lui si pt faptul ca m-a mintit ca este avocat el defapt actionand ca un "mandatar" (ma pus sa ii fac o procura la notar cand i-am încredințat cazul meu).Daca ma aventurez intr-un proces de genul, exista sansa de castig?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:54, 10 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mi-a spus ca va chema mostenitorii in instanta, ocupandu-se el de a obtine toate datele respectivilor mostenitori.

si pe cine a chemat in instanta ?
Pe decedat!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce s-a intamplat cu cererea ? ati avut la dosar certificatul de deces ?
in ce faza s-a anulat cererea dvs ?
incercati sa depuneti cerere de restituire a taxei de timbru

banii de la avocat ii puteti cere pe parte civila.

pe parte penala, ii puteti face plangere pt inselaciune, dar nu stiu ce veti rezolva

Cerera RESPINSA, bineinteles, ca fiind introdusă împotriva unei persoane fără capacitate procesuală de folosintă.
Certificatul de deces era in posesia "avocatului" dar bineinteles ca nu l-a depus la dosar daca el a intentant instanta impotriva decedatului (fostul meu sot a decedat in strainatate probabil el spera ca certificatul lui sa nu fi fost transcris in Romania, dar este oricum este o absurditate ceea ce a facut el). Eu nu am cunostiinte juridice dar nu cred ca din punct de vedere juridic este admis asa ceva.
Pt incercarea de recuperare cui ma sfatuiti sa ma adresez? Unui avocat penalist ?
Daca fac plangere penala impotriva lui exista sansa sa imi recuperez paguba si eventualele cheltuieli pt judecata?

gi-jane2 a scris:

pe parte penala, ii puteti face plangere pt inselaciune, dar nu stiu ce veti rezolva

din ce motiv considerati ca sunt putine sanse de reusita ? Nu are nici o valoare o eventuala plangere penala impotriva lui ?

Alte discuții în legătură

Imobil vandut in litigiu efane efane Buna ziua am si eu o problema care se pare ca nu se mai sfirseste ..eu si fratii mei santem in litigiu cu o cumnata care a fost sotia frateluimeu (decedat) ... (vezi toată discuția)
Procura stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,va rog sa ma ajutati intro problema ,am o procura facuta acum 8 ani pe numele de casatorie cu tatal meu ca il pot reprezenta oriunde este nevoie ... (vezi toată discuția)
Lnselaciune neculaighionea neculaighionea Daca mostenitorii proprietarului unui bun propriu vandut prin mandatar in timpul vietii(intabulat actele)pot face plangere penala pentru inselaciune? Spun ca ... (vezi toată discuția)