avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil vandut in litigiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil vandut in litigiu

Buna ziua am si eu o problema care se pare ca nu se mai sfirseste ..eu si fratii mei santem in litigiu cu o cumnata care a fost sotia frateluimeu (decedat) pentru ca aceasta a facut succesiunea fara noi si a declarat ca sotul ei nu avea pe nimeni.Mentionez ca fratele nostru nu avea copii si era mostenitor dupa parintii nostri pentru ca avea testament.Dupa decesul parintilor noi nu am avut prettentii si am respectat dorinta lor dar,..a decedat si fratele mostenitor si sotia nu ne-a spus de succesiune , atunci noi am deschis proces si i-am anulat certificatul de mostenittor iar ea afacut apel pe care l-a pierdut si apoi a facut recurs FICTIV pentru ca imediat a si vandut unei nepoate parte si ea in proces iar instanta a facut camera de consiliu si in doua zile s-a instrainat toata mostenirea.La recurs nu s-a mai prezentat iar noi am facut hotarirea definitiva si irevocabila fara sa stim ca ea a vindut .Cand am aflat am cerut nulitatea vanzarii pentru ca suntem in litigiu si certificatul de mostenitor pe care ea la folosit la aceasta vanzare fusese anulat... Instanta ne-a respins cererea motivand ca hotarirea era doar definitiva nu si irevocabila si al doilea motiv ca nu am notat litigiul in cartea funciara.As dori sa stiu daca este corecta aceasta hotarire a instantei ,si daca da ,ce ar mai fi de facut?Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
efane, utilizator
chiar daca nu e notat in cartea funciara, dvs trebuie sa demonstrati ca respectiva nepoata stia de proces.

Faceti apel sau recurs (depinde pe ce lege va judecati).
Mai aveti cale de atac impotriva hotararii prin care s-a respins cererea de constatare a nulitatii vanzarii?
multumesc mult , din pacate si recursul ne-a fost respins ..!
Actiune separata pe abuz de drept cu solicitatea de despagubiri.Sau plangere penala in care va constituiti parte civila cu suma care ar fi trebuit sa o primiti din mostenire.In penal nu se timbreaza.Intentia de a va pacali, inselaciunea este evidenta.As incerca si cu revizuire in termenul prevazut de lege pentru acesta cale extraordinara de atac.

Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
avvalentina, utilizator
In mod normal asa cum a aratat si un alt consultant aveti calea unei plingeri penale pt. inselaciune cit si calea de atac a revizuirii in civil dar un raspuns complet si calificat il puteti obtine doar in urma unei discuti (consultatii) cu un avocat "cu toate actele in fata" cu mentiunea ca v-a trebui sa si platiti aceasta consultatie.Parerea mea este ca raspunsurile pe care le puteti primi la diverse probleme cu caracter juridic de la consultantii site-ului chiar data fiind cota ridicata a acestora si buna lor intentie de a va lamuri , nu pot suplini ajutorul direct si in deplina cunostinta de cauza pe care il aveti atunci cind v-ati degrevat complet de "aceste probleme"si le-ati spre rezolvare unui avocat.Din pacate in Romania inca mai persista mentalitatea ca putem fi "multilateral pregatiti" .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs Florin alin Florin alin Se putea face recurs la o hotărâre definitivă pe civil în 1993?Si dacă da ..nu era normal să fie numărul de dosar din prima instanță?? (vezi toată discuția)
Lege sau coruptie Brandushica Brandushica Domnilor avocati si stimati uitilizatori al acestui site , ma confrunt cu urmatoarea problema , in urma unui proces care avea ca obiect nulitatea absoluta a 3 ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? vanzare teren de catre unul din mostenitori Magnolita Magnolita buna ziua ..suntem 5 frati care trebuia sa impartim casa parinteasca in mod egal insa o cumnata care a locuit cu parintii mei in curte ramasa vaduva si fara ... (vezi toată discuția)