avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recurs

Se putea face recurs la o hotărâre definitivă pe civil în 1993?Si dacă da ..nu era normal să fie numărul de dosar din prima instanță??
Cel mai recent răspuns: Florin alin , utilizator 20:44, 13 Februarie 2020
Se putea face recurs, dupa recurs hotararea devenind irevocabila.

Pe atunci dosarele primeau alt numar in caile de atac, nu se mergea cu numarul unic ca in prezent.
Mulțumesc!
Dar totuși nu trebuia specificat in hotărâre ca se poate face recurs in ....zile?
Intr-adevar, judecatorul are obligatia sa mentioneze in cuprinsul hotararii calea de atac si termenul in care poate fi exercitata, insa, avand in vedere perioada foarte lunga de timp care a trecut de la comunicarea hotararii, in situatia in care ati formula acum recurs, acesta ar fi cu siguranta respins.
Din pacate, tot din acest motiv, nici formularea unei cereri de repunere in termenul de recurs nu este admisibila.

In 1992 bunica mea a contestat o hotărâre a consiliului județean prin care emiteau un titlu de proprietate pe legea 18 în numele tatălui ei pe care trecuseră și 3 nepoate din partea soției sale din a doua căsătorie cu care nu a avut copii.A demonstrat în instanță că terenul pe care l..a avut mana ei vitregă i..a fost dat ca dota cu mentiunea ca trebuie sa..i ingrijeasca pana la moartea lor.Instanta i..a dat dreptate și a anulat titlul de proprietate considerând că e singura moștenitoare..Hotărâre definitivă..Nu știu ce s..a intamplat după, dar unele terenuri au rămas la cele 3 iar titlul de proprietate cum era inainte ..După moartea bunicilor mei a trebuit să fac succesiunea cu fratele meu...am găsit hotărârea definitivă în acte...am dus..o la primărie...m..au trimis la prefectură și au modificat titlul de proprietate..am făcut succesiunea..ieșirea din indiviziune..cadastru..etc și când am gasit persoana care detinea un teren din cele care au fost la nepoatele respective mi..a arătat o copie cu o hotărâre irevocabilă de la alt tribunal care anula hotărârea de la judecătorie spunând că El a cumpărat de la una din ele.Chestia e că nu avea cum să cumpere pentru că trebuia să se iasă din indiviziune de pe titlul vechi.Ce se poate face acum...??
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2020
Florin alin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament din anul 1959 doricuta42 doricuta42 Buna ziua Am o intrebare referitoare la un testament facut de bunica mea in anul 1959, pentru un teren, aflat in judetul Iasi. In acest testament bunica ... (vezi toată discuția)
Anulare testament doricuta42 doricuta42 Buna ziua Am o intrebare referitoare la un testament facut de bunica mea in anul 1959, pentru un teren, aflat in judetul Iasi. In acest testament ... (vezi toată discuția)
Termenul de recurs simo79 simo79 buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,se poate ca prin moartea uneia dintre parti intr-un proces civil,sa se prelungeasca termenul de recurs?!?in ... (vezi toată discuția)