avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termenul de recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termenul de recurs

buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,se poate ca prin moartea uneia dintre parti intr-un proces civil,sa se prelungeasca termenul de recurs?!?in proces fiind implicate mai multe parti fiind vorba de anularea unui titlu de proprietate si a doua procese de v-c.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: simo79 , utilizator 18:22, 18 Aprilie 2010
Da, se poate.
Vor intra mostenitorii daca accepta mostenirea.
este ceva mai complicat,in speta este vorba de tatal meu care a solicitat anularea titlului de proprietate eliberat pe numele mamei sale in baza legii 18/1991.Terenul in cauza era al sotului decedat,dar din eroare comisia de improprietarire nu a trecut toti mostenitorii pe titlul de proprietate desi acestia erau trecuti in cerere,adica tatal meu si cele doua surori,trecand doar un singur proprietar fara a se mentiona ca este mostenitoare a sotului decedat.Dupa ce se vede proprietara pe terenul respeciv,fara sa tina cont de faptul ca mai sunt si alti mostenitori aceasta,prin mandatar instraineaza terenul in cauza,privand astfel pe tatal meu de dreptul la mostenire.Cand a luat act de cele intamplate,tatal meu ataca in instanta si solicita anularea titlului de proprietate si a contractelor de v-c unde are castig de cauza! Hotararea se pronunta in luna decembrie 2009,in 20 februarie 2010 bunica a decedat iar in 10 martie ne este comunicata hotararea cu drept de recurs 15 zile de la comunicare. In 14.04.2010 una din parti introduce recurs.Intrebarea este,mai este in termen acest recurs?
ca sa poata interveni in proces surorile tatalui meu este nevoie sa se faca succesiunea inainte?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
simo79, utilizator
in cazul in care se prelungeste termenul de recurs,asta este valabil pentru toate partile implicate sau doar pentru mostenitorii defunctei?(mai sunt in proces doua nepoate ale ei,in favoarea carora s-a instrainat terenul respectiv)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa 36 de ani? constantincucu constantincucu Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Exista un termen limita in care trebuie facuta succesiunea? Poate “veni” la succesiune ... (vezi toată discuția)
Mostenire Mihaly27 Mihaly27 Buna ziua, Sunt intr-o situatie de mostenire mai complicata. Mama decedata in 1971, tatal decedat in 2019. Cei doi au doua fete, una din ele s-a casatorit ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate, neclaritati vulpys vulpys buna seara,strabunicii mei sunt decedati,strabunicul a detinut un teren de 5 ha extra si 2000 mp intra,a fost improprietarit dupa razboi,avand 5 copii,la ... (vezi toată discuția)