avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate ady841

Activitate ady841

Răspuns la discuția Retragere gard cu un metru
Multumesc pentru raspuns. Era vorba despre "un stâlp de electricitate", care va ramane pe banda 1, la un 50 de centimetri de trotuar, dupa ce retrag gardul.

Totusi nu mi-e clar ce inseamna sa renunt la teren, atata timp cat el ramane in proprietatea mea. Legal nu pot sa renunt pentru ca nu mi-l ia nimeni. Ramane al meu, si platesc in continuare impozite.

Cum ramane cu Art. 561 Noul cod civil - Dreptul de îngrădire?
Orice proprietar poate să îşi îngrădească proprietatea, suportând, în condiţiile legii, cheltuielile ocazionate.
Buna ziua,
Am un teren cumparat acum 6-7 ani. Accesul se face pe un drum proprietate-privata (la care sunt coproprietar) cu latimea de 5 metri.

Acum doresc sa incep constructia unei case si mi s-a pus in vedere ca nu mi se elibereaza autorizatia de constructie, decat daca retrag gardul cu un metru, astfel incat drumul sa aiba latimea de 7 metri conform unei HCL din 2021.

N-aveam nicio problema daca s-ar fi latit tot drumul, dar toti vecinii au garduri deja la limita de proprietate, si va ramane o alveola doar in mijlocul strazii, in dreptul terenului meu. Culmea, mai este si un slap, care dupa retragere, va ramane in mijlocul drumului.

Pot face ceva pentru a-mi recupera terenul (in sensul de a-l introduce legal in interiorul curtii)?

Daca nu, macar ma pot folosi de acel teren, avand in vedere ca el va ramane in continuare in proprietatea mea privata si exclusiva, chiar daca nu va fi ingradit?
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie pe care nu o gasesc nicaieri.

Daca merg la o licitatie si o castig, iar debitorul face contestatie inainte ca eu sa platesc diferenta dintre garantia depusa si pretul oferit:
- se suspenda executarea si nu mai sunt obligat sa platesc diferenta pana la reluarea executarii?
- daca platesc deja tot pretul, exista vre-o modalitate sa mi se returneze banii partial sau integral pana la solutionarea contestatiei?
Am fost acum la ghiseu si m-am prefacut ca nu am decizia si mi-a spus ca este imposibil sa platesc. Dupa ce le-am aratat decizia si data la care am primit-o, concluzia celor 3 functionari la care am fost, a fost ca sunt eu ghinionist desi au generat decizia pe 14 noiembrie si mi-au trimis abia dupa 38 de zile iar eu aveam si cont pe spatiul virtual privat.

Eu nu pot sa accept aceasta marlanie. Poate gasesc pe cineva din presa interesat de acest subiect.

Buna seara. Am primit astazi decizia de impunere stabilita in urma completarii declaratiei unice si plicul are stampila de la finante cu data de 18 decembrie 2018. Pe decizie scrie ca daca plateam pana pe 15 decembrie primeam reducere de 10%.

Mi-e ciuda ca am pierdul bonusul ca aveam suma pusa deoparte si o purtam la mine inca din martie si voiam sa o platesc de indata ce primeam decizia.

Mai pot face ceva? Pe decizie scrie ca se poate contesta in 45 de zile de la primire la organul fiscal emitent.